ALZIRA
Comença la campanya de control de distraccions al volant a Alzira
La finalitat és reduir les distraccions al volant dels conductors que circulen per la ciutat
REDACCIÓ - 18/09/2018
Carrer d
Carrer d"Alzira. EPDA

La Policia Local d'Alzira s'adherix a la campanya de la DGT que es durà a terme al llarg d'esta setmana des del dilluns 17 fins al divendres 23 de setembre, la qual té com a finalitat reduir les distraccions al volant dels conductors que circulen per la ciutat.

Amb esta finalitat es realitzaran controls a diversos punts del nucli urbà per a controlar la utilització del telèfon mòbil durant la conducció, la manipulació dels dispositius GPS o de navegació, les accions d'encendre un cigarret o recondicionament de la càrrega durant la marxa.

La regidora de Seguretat i responsable de la Policia Local, Sara Garés, assegura al respecte: "Per a este Ajuntament constituïx una necessitat informar la ciutadania i fer que siga conscient que cal previndre estes conductes inadequades, que en moltes ocasions són causa d'accident".

Cal recordar que el telèfon mòbil aporta seguretat i protecció, especialment en moments d'emergència o necessitat, aleshores és recomanable viatjar amb ell al vehicle, però no hem d'oblidar que la seua utilització durant la conducció és una de les principals causes de distracció i eleva el risc d'accident perquè es perd la capacitat de mantindre una velocitat constant, guardar una distància de seguretat adequada o reaccionar ràpidament, ja que el temps de reacció augmenta considerablement. Segons les dades de la DGT, el risc d'accident es multiplica per quatre.

Esta campanya queda inclosa dins d'una sèrie de campanyes i actuacions preventives que realitza la Policia Local i que tenen com a última finalitat millorar la seguretat dels vianants i dels conductors dins de la nostra població.

Algunes dades:

A una velocitat de 60 km/h en un segon recorrem 17 metres tardem:

• 4 segons a encendre un cigarret.

• 6 segons a ajustar la ràdio.

• 6 segons a respondre el telèfon.

• 13 segons a marcar un número al mòbil.