VALÈNCIA
L´Ajuntament atén les propostes de l´alumnat en el ple extraordinari infantil
L'acte es va celebrar amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora
REDACCIÓN - 30/11/2018
Joan Ribó en el ple
Joan Ribó en el ple

Ahir es va celebrar el Ple de Xiquetes i Xiquets, on l'alcalde de València, Joan Ribó, va rebre la representació de l'alumnat de la ciutat. A més, la regidora d'Educació, María Oliver, va presidir l'acte en el qual es va acostar als escolars el funcionament de l'Ajuntament. La regidora va assegurar que el consistori treballa en la «reivindicació de la ciutat com a entorn educatiu on tots i totes podem educar; no solament de majors a joves, sinó també al contrari».

«El Ple de Xiquetes i Xiquets és un dels actes més importants dins de la Setmana de la Ciutat Educadora, que té l'objectiu de millorar el funcionament de la nostra ciutat», ha argumentat Oliver. «Este ple és un acte participatiu on xiquets i xiquetes tenen la possibilitat de contactar directament amb els regidors, les regidores i l'alcalde, que és el que més il·lusió els fa», ha afegit.

Junt a la regidora d'Educació, María Oliver, també van participar durant el ple el regidor d'Espai Públic i Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi; el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo; la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato; la regidora d'Igualtat, Polítiques Inclusives i Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano; la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano; i la regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau.

Durant la celebració de l'esdeveniment, l'alumnat va estar representat pels col·legis públics Forn D'Alcedo, Villar Palasí, Arquitecte Santiago Calatrava, Professor Santiago Grisolía, l'institut Benicalap i l'associació AICO. Els portaveus d'estes entitats educatives van traslladar les seues propostes als diferents representants del govern local, entre les quals destacaren la importància de la lluita contra la violència de gènere i el foment de tallers i activitats relacionades amb la consecució d'una societat igualitària dins de les aules.

Amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, l'Ajuntament està celebrant un conjunt d'activitats obertes a la ciutadania, que van començar el passat dissabte i que s'allargaran fins al 3 de desembre. L'objectiu d'estes jornades se centra en convertir la ciutat i l'espai urbà en un agent educador.

València, ciutat membre de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores, celebra per tercera vegada estes activitats, que exploren les possibilitats educatives de les ciutats, sota la concepció de l'educació com un procés continu que transgredix els espais tradicionals.

El programa compta amb el lema 'Teixint una xarxa de complicitats', el qual va començar el passat dissabte en el marc de l'Igualment Fest, el festival per a la Igualtat i contra la Violència Masclista. Així mateix, el passat diumenge va tindre lloc un ral·li per a xiquets i xiquetes als jardins de Vivers, amb l'objectiu de descobrir la diversitat i riquesa biològica del parc.

València forma part de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores, que té com principal objectiu atorgar una especial importància a la labor de les ciutats per a aconseguir una educació de qualitat per a tots els seus habitants. En este sentit, esta associació treballa junt als estats membres de les Nacions Unides, els governs locals, la Societat Civil, el sector privat i altres agents en la confecció de l'Agenda 2030 per a un Desenvolupament Sostenible.