VILAMARXANT
Conclou la restauració d'El Castell de Vilamarxant construït entre els segles X i XI
L'import final de les actuacions ha ascendit a 52.651,35 euros
REDACCIÓ - 06/12/2018
Restauració d
Restauració d"El Castell

Esta setmana han conclòs les actuacions per a la restauració d'un tram de la muralla i coronació de la torre d'El Castell de Vilamarxant, que van començar fa dos mesos.

L'empresa valenciana Estudio Métodos de Restauración SL ha sigut la responsable d'executar els treballs de rehabilitació d'El Castell, construït en l'Edat Mitjana, aproximadament en els segles X i XI, i d'origen probablement àrab. L'import final d'estos treballs ha ascendit a 52.651,35 euros

Les obres s'han centrat en la consolidació dels murs de la torre per a protegir tant els fronts com la coronació i evitar noves erosions i pèrdua de material.

Així mateix, en la muralla també s'ha desmuntat l'actual remat amb formigó i s'han eliminat tots els morters de ciment i actuacions recents que no s'ajustaven a l'estructura original.

Jesús Montesinos, alcalde de Vilamarxant, va destacar l'esforç realitzat per a protegir El Castell del pas del temps: "Volem cuidar la nostra història i, per este motiu, decidim actuar sobre este bé patrimonial que representa al nostre poble".