XIRIVELLA
Xirivella demana a Conselleria igualtat de tarifes de transport públic amb municipis amb Metro
El poble de l'Horta Sud veu "inacceptable" que es milloren les condicions per a pobles com Paterna i no hi haga canvis en Xirivella, Aldaia i Alaquàs
V. P. - 13/12/2018
Els representants dels pobles
Els representants dels pobles

Els pobles de l'Horta Sud ja no poden més. Després de passar anys reivindicant millores en el transport públic, ara veuen com altres parts de l'àrea metropolitana i València milloren les seues condicions mentre que als pobles de Xirivella, Aldaia i Alaquàs- principalment- eixe avanç no arriba. Així ho han explicat desde el municipi de Xirivella en un comunicat: "Primer, tot quedava pendent de la creació de l'Autoritat de Transport Metropolitana de València. Ara, una vegada creada aquesta entitat, tot se supedita a l'arribada de diners de Madrid".

"Mentrestant- continuen- hem vist com s'ha creat una línia de bus Mislata Mercat Central i com es milloraran les tarifes per a la població de Paterna. També com s'ha ampliat l'horari nocturn de Metrovalència".

Des de l'Ajuntament de Xirivella mostren la seua preocupació amb que "acabe la legislatura sense la implantació de cap millora en el transport públic". Al seu parer és "inacceptable que el transport dels pobles que representem siga més car i de pitjor qualitat", tal com ha afirmat Ricard Barberà, alcalde de Xirivella.

Per tal de salvar una injustícia greu del sistema tarifari actual, diuen, plantegen la creació de dos bons que igualen les tarifes per a Alaquàs, Aldaia i Xirivella amb els municipis que disposen de metro. Així, apunten, "és necessari que la Conselleria assumisca el cost de l'abaratiment de l'actual abonament transbord (Metrobús+EMT o FGV) de 10 viatges, dels 15.50 euros actuals a un màxim d'11 euros; i un abonament 10 per a Metrobús (inexistent actualment) a un preu màxim de 9 euros".

Per la seua banda, Boro Montroy, regidor de Mobilitat Sostenible opina: "Si paguem el metro amb els nostres impostos com la resta, per què a més de no tindre metro hem de pagar 1,45 per trajecte en bus quan altres poblacions veïnes que sí en tenen paguen menys d'un euro?"

Xirivella, Alaquàs i Aldaia, junt amb la Plataforma de Transport Públic de l'Horta Sud i portaveus de diferents associacions veïnals, es van reunir el passat divendres 21 de setembre a les portes de la Ciutat Administrativa Nou d'Octubre per presentar les al·legacions conjuntes plantejades respecte al projecte de servei públic de transport de viatgers del projecte CV-106, que donarà servici als tres municipis.

"Els nostres pobles hem de continuar treballant amb més mobilitzacions, de la mà d'associacions i ciutadania, per exigir el que per dret estem convençuts que ens correspon", advertix Ricard Barberà, alcalde de Xirivella.