CULTURA
El dibuixant i il·lustrador Sento Llobell, guardonat amb el Premi Arrels 2019 de l'associació cultural Arrels d'Estivella
El premi es lliurarà en el tradicional sopar d’ARRELS que tindrà lloc el dissabte 2 de març a les 22.00 hores en el Restaurant Els Pins d’Estivella
REDACCIÓ - 07/02/2019

Aquest saguntí d'adopció passarà a ocupar el darrer lloc d'un llistat de personalitats del món de la cultura del Camp de Morvedre que ja han sigut premiats en anteriors ocasions. (vegeu el llistat adjunt de premiats).

L'associació d'Estivella vol reconéixer amb el premi la dilatada trajectòria de Sento en el món del dibuix, la contribució a l'imaginari cultural de la comarca, així com la seua tasca de recuperació de la memòria històrica. A més s'ha tingut en compte la col·laboració desinteressada i el compromís amb els moviments educatius, reivindicatius i valencianistes. Cal destacar també els dibuixos per al còmic la Historieta del Camp de Morvedre.

Premi Arrels

El Premi Arrels és un dels guardons comarcals amb més història. Va sorgir l'any 1986 amb la intenció de premiar les personalitats del Camp de Morvedre destacades pel seu treball en diferents camps. Des d'aleshores ha sigut un gran referent. El lliurament sempre s'ha realitzat en el Sopar Arrels. Allí s'han reunit entitats i personalitats comarcals.

Al llarg dels anys s'ha deixat de celebrar anualment per a evitar la coincidència amb el Premi Josep Maria Blasco, creat també per l'entitat. Ha passat a convocar-se de forma biennal. A més, des de fa diverses edicions, no es realitzava per diferents causes. Ara, en l'edició del 2019, torna amb la intenció de tindre novament continuïtat i amb l'objectiu de continuar com a punt de contacte de les entitats i les persones que treballen a favor de la comarca.