L'Eliana
Presentació de l'Eliana com a eixida d'etapa de la Volta Ciclista a Espanya
La 5ª etapa de la Volta Ciclista a Espanya eixirà des de l’Eliana el 28 d’agost
REDACCIÓN - 14/02/2019
Presentación de la vuelta ciclista./epda
Presentación de la vuelta ciclista./epda

Si es repetixen les xifres de l'any passat, 189 països voran l'Eliana protagonitzant l'eixida d'una etapa de la Volta Ciclista a Espanya, amb una audiència estimada d'un milió i mig d'espectadors a Espanya i 400 milions arreu del món.

És una etapa molt atractiva ja que transcorrerà en continu ascens des dels 90 metres sobre el nivell del mar de l'Eliana fins els 1.950 de Javalambre, primer final en alt de la carrera d'enguany.  

La primera pujada important de l'etapa són els 1.000 metres del port d'Alcublas.

A banda de l'espectacle dels esportistes professionals, la Volta també té un component festiu al voltant per a disfrutar en família. Hi ha la Fan zone, la caravana o la carrera júnior en la qual participen infants d'entre 12 i 13 anys dels col·legis de la zona. 

A l'acte de presentació han assistit el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, el director de la Volta, Javier Guillén, el director tècnic Fernando Escartín i l'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, a més de diputats i regidors d'altres municipis relacionats amb la carrera d'enguany.

Salva Torrent ha destacat la gran afició que hi ha a la bicicleta en l'Eliana, com evidència el Ciclopasseig del 9 d'octubre que ja porta 31 edicions i últimament congrega vora 1000 participants. Referint-se a l'etapa de la Volta ha dit: "Farem moltes activitats i volem involucrar a tot el món de l'Eliana en els preparatius, amb il·lusió, amb alegria i amb l'orgull que suposa que hagen triat la nostra proposta per a un esdeveniment tan