MOSTRA
La MICE organitza a Castelló una jornada dedicada a Alemanya
L'actriu Hanna Schygulla ha sigut la protagonista d'este homenatge, amb la seua presència a la projecció del film mut "Las aventuras del príncipe Achmed", amb música en directe
REDACCIÓN - 22/02/2019
Cartell del Festival
Cartell del Festival
La Mostra Internacional de Cinema Educatiu arriba als seus últims dies d'esta setena edició i, continuant amb l'objectiu de recórrer tota la Comunitat Valenciana omplint de cinema educatiu cada racó del territori, celebrava este dijous un dia dedicat al país convidat d'enguany: Alemanya.
L'actriu Hanna Schygulla, musa del director Rainer Werner Fassbinder, ha participat a esta jornada homenatge al seu país i ha presenciat com una espectadora més la màgia que s'ha viscut a l'Auditori de Castelló, amb la projecció del film de Lotte ReinigerLas aventuras del Príncipe Achmed. La pel·lícula, muda, ha sigut acompanyada de manera meravellosa per Enric Monfort Percussió. A esta projecció ha participat també Michael Harbauer, director del festival de cinema per a xiquets i xiquetes "Schlingel", qui es mostrava "encantat i entusiasmat" per la col·laboració entre ambdós festivals.
La jornada començava pels carrers de Castelló de la Plana, amb centenars de xiquets i xiquetes pujats en bicicleta, realitzant un corregut per la ciutat que ha finalitzat a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló, amb l'aforament complet gràcies al treball i dedicació dels centres educatius i del professorat. En esta sessió s'ha projectat la pel·lícula Supa modo, una coproducció entre Alemanya i Kenya.
Este divendres 22 de febrer, Hanna Schygulla rebrà un homenatge a la seua trajectòria cinematogràfica. I serà al Centre Cultural El Molí de Benetússer a partir de les 19 h. Es projectaran dos treballs realitzats per la mateixa artista alemanya: el curtmetratgeAuch Ich war ein Flüchtlingskindi el migmetratgeDie Unbegleiteten. El dissabte 23 de febrer serà la gala de clausura i l'entrega de premis a l'Auditori Joaquin Rodrigo de Sagunt.