ALAQUÀS
Guanyador del primer premi del Concurs de Pintura ràpida a l'aire lliure d'Alaquàs
El primer premi es per a José Manuel Aznar
REDACCIÓ - 27/02/2019
Imatge del guanyador amb l
Imatge del guanyador amb l"alcaldessa

El passat dissabte 23 de febrer es va celebrar a Alaquàs el "I Concurs de pintura ràpida a l'aire lliure". Una cita organitzada per l'Ajuntament d'Alaquàs a proposta de la Comissió Colsultiva i emmarcada dins de les celebracions del centenari de la declaració del Castell com a Monument Històric Artístic.

Prenent com a temàtica el Castell d'Alaquàs i el centre històric, la jornada va congregar a més de mig centenar de pintors i pintores vinguts d'altres comunitats autònomes, a més dels i les nostres artístes locals.

De bon matí, a les 8:30 hores ja podiem observar als participants buscant el seu punt de referència per començar a donar les primeres pinzellades. La tècnica i l'estil per a la realització de les propostes pictòriques va ser lliure, motiu pel qual vam poder gaudir de les més variades perspectives, colors i tècniques.

A les 18:00 hores el jurat conformat per artistes de reconegut prestigi: Carmen Mateu, Calo Carratalà, Héctor Dols i Adrián Momparler va fallar el resultat del concurs. El primer premi amb una dotació de 900 euros va ser per a José Manuel Aznar Díaz, seguit d'Emilio Cárdenas Gómez amb un premi dotat de 500 euros.

El tercer guardó dotat amb 350 euros el va obtindre Sergio García García. David Escarabajal Aguado va quedar en quarta posició amb un premi de 300 euros. La quinta posició va ser per a Miguel Carlos Montesinos Aragonés que va aconseguir 250 euros. El premi a l'artista local, dotat amb el mateix import va quedar en mans de Ana Maria Puig Baixauli.

El concurs ha aconseguit un dels seus objectius: atraure la cultura i la actividad artística prenent com a punt d'eixida el Castell d'Alaquàs i el centre històric.