MISLATA
Compromís per Mislata reafirma que Bielsa segresta el moviment veïnal de Mislata
REDACCIÓ - 14/03/2019

Mislata no pot ser el cortijo d'un senyor feudal com Bielsa. És per això que des de Compromís per Mislata reafirmem l'evidència del control exercit per part del PSOE de Bielsa respecte al teixit associatiu i del veïnat de la vila. Així doncs, mantenim la nostra postura pel que fa a la dimissió dels presidents de les associacions de veins o l'eixida dels mateixos de les llistes municipals del PSOE per a les pròximes eleccions municipals, ja que el seu posicionament en bloc respecte a un partit afecta negativament a la independència i la neutralitat que han de mantindre davant els veïns i veïnes de Mislata.

A més a més, la nostra postura es reafirma arran dels esdeveniments ocorreguts ahir. El nostre portaveu, Javier Gil, mantingué una cordial reunió amb dos dels presidents de les associacions veïnals per tractar la questió de la denuncia pública realitzada per Compromís. En la mateixa reunió, Javier Gil exposà els arguments del col.lectiu i el per què de la seua demanda. Així mateix, els representants veïnals donaren explicacions de la seua decisió de formar part de la candidatura de Bielsa. «Durant la reunió els presidents em van dir que entenien perfectament la postura de Compromís. És més, van arribar a dir que el comunicat que havíem realitzat era comprensible i necessari com a grup en l'oposició» apunta Javier Gil.

Malestar en les associacions

D'altra banda, «ens han arribat que, des de dins de les mateixes associacions veïnals, hi ha gent en contra de que els presidents s'involucren en bloc dins d'una candidatura electoral. És una qüestió interna d'ells que els he traslladat a la reunió i que reforça el nostre plantejament. Desitgem que actuen amb responsabilitat i consideren refer-se del desig de poder i control de Carlos Fernández Bielsa ». A més, un altre exemple de les discrepàncies que genera aquest posicionament en bloc és que «l'agrupació veïnal, en aquesta ocasió, no ha volgut entrar a donar suport a l'última nota de premsa on es demana que em retracte o dimita. Per tant, açò i altres situacions ens duu a pensar que eixa nota ha sigut dictada per gent de l'entorn de Bielsa que té molt d'interès en defendre la decisió errònia de fer una OPA ideològica al veïnat de Mislata ».

Des de Compromís per Mislata continuem defensant la necessària independència de les associacions veïnals per garantir l'expressió de tot el veïnat al marge de les seues preferències ideològiques. De fet pensem en la necessitat del teixit associatiu com una mena de cordó sanitari democràtic i element garant de la tan esmentada participació ciutadana.

És per això que considerem que l'ús electoralista de la ciutadania mitjançant persones que ocupen un càrrec veïnal és una errada de praxis democràtica que cal esmenar i denunciar. No fiquem en dubte la tasca realitzada fins al moment per les associacions veïnals però entenem que és incompatible ser president d'una associació veïnal i formar part d'una candidatura electoral, i més encara quan es produeix una entrada en bloc de tots els representats de les veïnes i veïns, junt a altres presidents d'associacions de la vila i del defensor del ciutadà amb l'única intenció d'instaurar un maniqueisme polític que perjudica la democràcia del municipi.