MANISES
III Jornades Internacionals de Ceràmica el Torn del Torn a Manises
Aquesta tercera edició tindrà lloc els dies 5,6 i 7 d’abril
REDACCIÓ - 01/04/2019
Horaris de les jornades
Horaris de les jornades

L'Associació Nacional de Professionals de la Ceràmica (ANPEC) ha organitzat una nova edició de les Jornades Internacionals de Ceràmica «El Torn del Torn» en col·laboració amb les Regidories de l'Ajuntament de Manises de Promoció de la Ceràmica i Turisme, el Museu de Ceràmica de Manises, l'Escola Superior de Ceràmica de Manises (ESAC), AVEC-Gremio i Caixa Popular.

Es tracta d'una experiència única a la qual les persones participants tindran l'oportunitat d'absorbir el coneixement de professionals amb molt de prestigi dins del sector, així com interactuar amb altres persones interessades en la producció de ceràmica.

Aquesta tercera edició, que tindrà lloc els dies 5,6 i 7 d'abril, pretén convertir-se en un esdeveniment de repercussió internacional on els i les artistes faran demostracions de les seues diferents tècniques, des de modernes a tradicionals, a través de diferents classes magistrals.

Per participar no és necessari tindre coneixements previs i l'aforament màxim serà de 50 persones. Hi ha dos opcions de participació: l'entrada per als tres dies té un preu de 120 € i la d'un dia costa 50 €. La inscripció es realitza amb l'enviament d'un justificant d'ingrés bancari al correu electrònic turnodeltornoanpec@gmail.com. Per a més informació, es pot accedir a les xarxes socials oficials del «Turno del Torno».

A banda de les masterclass, tindran lloc altres activitats, com per exemple: visites guiades al Museu de la Ceràmica Valenciana de Gimeno i al Museu de Ceràmica de Manises, projeccions i col·loquis sobre Cineràmica, diferents performances i workshops o la presentació i exposició de les obres dels ceramistes convidats: Penélope Vallejo, Toño Naharro, Juan Ortí, Jaime Romero i Pepe Royo. Per a finalitzar les jornades es realitzarà un concurs, les «Olimpiades del Torn».

Segons paraules del regidor de Promoció de la Ceràmica de l'Ajuntament de Manises, Xavier Morant, «activitats com aquestes són d'una gran importància ja que posen en valor i mantenen viu el nostre patrimoni i el nostre ben identitari més apreciat, la ceràmica».