GODELLA
Josep Ferriol presenta 'Des del negre fum' al Centre d'Art de Godella
El artista valenciano inaugura la mostra demà divendres 5 de abril, a les 20 h
REDACCIÓN - 04/04/2019
Invitació a la mostra
Invitació a la mostra
El Centre d'Art Villa Eugenia de Godella acollirà des de demà divendres fins el 21 d'abril l'exposició 'Des del negre fum', de l'artista plàstic Josep Ferriol. La mostra, que será inaugurada a les 20 hores, fa un repàs a les últimes creacions del pintor valencià, dins de la seua era figurativa.

Mig centenar d'obres amb les instantànies capturades pels pinzells, les espàtules, les esponges i els acrílics de Ferriol, un dels artistes més influents del panorama pictòric valencià de les últimes dècades, destacat comissari també d'exposicions d'avantguarda com ara la ineludible 'Espai Propi'.

Autors de renom nacional han passat per les mostres coordinades per Ferriol com ara tots els deixebles de l'escola Pinazo, amb la saga dels Giner o Juan Lluna; Rodríguez-Bronchú, Vicent Castillo, José Vergara, el mateix Puig Benlloch o fins i tot, Antonio Caballer. També les noves generacions com ara Jonay Cogollos o Cristina Ghetti, entre altres, han confiat les seues obres a Josep Ferriol. A més, és l'alma màter del Concurs de Pintura Ràpida de Godella.

Sis anys després de la seua última exposició individual, 'Ferri' torna amb 'Des del negre fum' a sa casa, a Godella, el poble que ha esmolat generacions de pintors fins esdevindre en un autèntic bressol d'artistes tal i com el mateix Ferriol va assegurar: "Els artistes plàstics de Godella no els pintors, com sempre se'ns denomina, som el fruit d'una situació geogràfica concreta i d'unes tradicions que, des de fa molts anys, es troben arrelades en la població i de les quals no podem desfer-nos, perquè va en l'ADN del godeller".