CULTURA
L'espectacle 'Hypatia, la luz del pensamiento' acosta la figura d'esta filòsofa d'Alexandria a estudiants de Sagunt i el Port de Sagunt
Els estudiants de l'IES Clot del Moro, Jaume I, Jorge Juan i Camp de Morvedre coneixen la vida de la primera dona científica i aprenen amb experiments amb foc, aire i energia
REDACCIÓ - 08/04/2019
La companyia Gatos amb el regidor de Cultura i Educació de Sagunt. EPDA
La companyia Gatos amb el regidor de Cultura i Educació de Sagunt. EPDA

La companyia Gatos con batas ha acostat als estudiants dels IES Clot del Moro, Jaume I, Jorge Juan i Camp de Morvedre la figura de la filòsofa Hypatia d'Alexandria, la primera dona científica. L'espectacle de 60 minuts de durada va comptar amb la presència del regidor d'Educació i Cultura, José Manuel Tarazona i està emmarcat dins de la Setmana Cultural dedicada a la ciència que ha organitzat l'IES Clot del Moro.

Així, a través de l'espectacle de divulgació científica 'Hypatia, la luz del pensamiento' la bioquímica Aida Ivars va narrar als joves la biografia i tot alló que va aconseguir la científica de principis del segle V, acompanyada per la música de Tomás Hernández.

Hypatia d'Alexandria es va criar a la biblioteca més important del món clàssic. Els seus coneixements van canviar la vida de centenars de persones, algunes molt influents en la seua època. Després de contar la seua història acompanyada d'il·lustracions, la companyia va realitzar experimients amb foc, aire i energia (van aprendre el principi d'Arquimedes, la llei de Gay-Lussac i fonaments d'òptica), que van comptar amb la participació de l'alumnat. A més, els van mostrar com utilitzar un astrolabi construït amb materials casolans per a calcular la latitud geogràfica.