CULTURA
L'Ajuntament de Sagunt destina 12.000 euros per a la dotació econòmica dels Premis Literaris Ciutat de Sagunt
Els premis estaran repartits en 6.000 euros per al certamen de narrativa i 3.000 per al de poesia i per al de teatre. El termini per a presentar originals ja s'ha obert
REDACCIÓ - 09/04/2019
El regidor de Cultura de l
El regidor de Cultura de l"Ajuntament de Sagunt. EPDA

El Gabinet de Promoció del Valencià (AVIVA Sagunt) ha obert des d'este dilluns, 8 d'abril, la convocatòria per a la XXII edició dels Premis Literaris Ciutat de Sagunt, activitat que gestiona amb la finalitat de normalitzar el valencià en tots els àmbits.

Així, per a esta edició, es destinen 12.000 euros, repartits en 6.000 euros per al XIX Certamen de Narrativa Ciutat de Sagunt, 3.000 euros per al XX Certamen de Poesia Jaume Bru i vidal i 3.000 per al XIV Certamen de Teatre Pepe Alba. Les obres guanyadores es publicaran en Onada Edicions. Els originals es poden remetre fins al 19 de juliol, de forma electrònica exclusivament.

El regidor delegat del Gabinet de Promoció del Valencià, José Manuel Tarazona, ha convidat "la ciutadania a participar activament en els Premis Literaris Ciutat de Sagunt, sens dubte, uns dels més prestigiosos de la nostra llengua, tant en poesia, com en narrativa i teatre. Any d'arrere any són més els que hi participen perquè estimem la nostra llegua i volem potenciar-la tant en l'àmbit artístic, com en el literari".

La poesia, el teatre i la novel·la són els gèneres que premia des del 1997, quan va nàixer el premi de poesia Jaume Bru i Vidal en homenatge a un dels intel·lectuals imprescindibles per a la ciutat. L'any següent apareixia el premi de novel·la, i més avant el de teatre en honor a Pepe Alba, un dels més grans actors que ha donat la ciutat.

La pròxima cita relacionada amb els Ciutat de Sagunt serà el 10 de maig, quan es presentaran les obres premiades en l'edició anterior, amb la presència dels autors a l'espai arqueològic de la Via del Pòrtic i una visita prèvia al jaciment.