PREMI
El doctor Froilán Sánchez guanya el premi a la "Millor Trajectòria Professional de Metge Rural"
La Diputació i la Fundació del Col·legi de Metges de València celebren la quarta edició d'aquest reconeixement als professionals que desenvolupen la seua labor en municipis de menys de 10.000 habitants
REDACCIÓN - 12/04/2019
Froilán Sánchez
Froilán Sánchez

El doctor Froilán Sánchez es defineix a si mateix com un afortunat. Després de quasi trenta anys desenvolupant la seua labor com metge rural, primer en terres extremenyes i més tard en el municipi valencià de Rotglà i Corberà, porta ja una dècada atenent els veïns i veïnes de Xàtiva. És precisament per la seua dilatada trajectòria en aquest àmbit per la qual la Diputació de València i la Fundació del Col·legi de Metges de València (ICOMV) han atorgat al metge de Salamanca el premi a la 'Millor Trajectòria Professional de Metge Rural'.

"La vida d'un metge rural no és fàcil, de vegades et sents sol davant qualsevol problema o imprevist", assegura el doctor Sánchez. És per aquesta raó que per a ell, la diferència fonamental amb la seua labor actual siga el suport dels companys. "Actualment la vida del metge rural ja no és tan dura, jo la recomane a qualsevol persona que acabe la carrera, és on realment veus l'autenticitat de les persones i on aprens a traure't les castanyes del foc".

Els criteris del ICOMV per a la concessió d'aquest guardó, que compta amb una dotació de 6.000 euros, han sigut la valoració de l'assistència primària en el medi rural; els anys de dedicació a aquest àmbit; els premis i distincions rebudes; i el reconeixement social en el seu àmbit assistencial. En aquest últim punt, Froilán Sánchez està especialment orgullós: "els meus veïns m'estan envoltant i estic més que feliç amb aquesta acollida", afirma el doctor.