LA SAFOR
175 parats de la Safor es beneficiaran del programa d'inserció laboral "Reinicia't" de la Diputació
El vicepresident del Consell d'Administració de Divalterra, Emili Altur, i el president de la Mancomunitat, Tomás Ferrandis, firmen el conveni per a la posada en marxa del projecte
REDACCIÓN - 15/04/2019
Firma del conveni
Firma del conveni

L'empresa pública de la Diputació de València, Divalterra, posarà en marxa el programa Reinicia't a la Mancomunitat de Municipis de la Safor, per a la inserció laboral de persones parades amb especials dificultats per a trobar una ocupació.

El vicepresident del Consell de Divalterra, Emili Altur, i el president de la Mancomunitat de la Safor, Tomás Ferrandis, han firmat hui divendres el conveni de col·laboració d'aquest programa, la primera fase del qual ja es va posar en marxa a l'Horta Sud mitjançant un acord amb l'Ajuntament de València i la Mancomunitat de l'Horta Sud.

El programa està dirigit a 175 persones majors de trenta anys i en situació d'exclusió social. L'objectiu és aconseguir que almenys un 50% dels beneficiaris aconseguisquen un lloc de treball amb l'ajuda de Divalterra i la Mancomunitat. Aquest pla d'ocupació per a la Safor compta amb un pressupost global de 175.000 euros, dels quals 150.000 són a càrrec de Divalterra, mentre que la Mancomunitat de la Safor aporta 25.000 euros.

Procés de recerca

Els itineraris inclouen tot el procés de cerca d'ocupació: des de la detecció de les capacitats, creació d'un currículum, consells per a preparar entrevistes de treball, i accés a eines informàtiques per a la cerca d'ocupació, entre altres aspectes.

Reinicia't es va posar en marxa en 2017 i va finalitzar a la fi del passat exercici ajudant a més de 500 persones en situació de desocupació. Aquesta iniciativa va ser impulsada per la Diputació de València amb la col·laboració de diferents administracions públiques com l'Ajuntament de València, la Mancomunitat de Municipis de l'Horta Sud, i també Ingeus i la Fundació Novaterra.