CONCERT
L'orquestra de València oferix este dimecres un concert en la plaça de l´Ajuntament de València
Amb el tenor José Manuel Zapata i direcció escènica de Paco Mir i totalment gratuït
REDACCIÓN - 15/04/2019
Concert
Concert

L'Orquestra de València torna a eixir de la seua seu, el Palau de la Música, per interpretar este dimecres 17 d'abril  i en l'esplanada de la plaça de l'Ajuntament, un Casual-Concert gratuït que començarà a les 19.30 hores. El concert de la formació simfònica valenciana porta per títol "Concert per a Zapata i orquestra" i, oferirà un repertori integrat per algunes de les millors peces del repertori operístic de tots els temps, així com del famós concert de Cap d'Any vienés. La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, ha volgut convidar a la ciutadania a gaudir d'este concert "amb molta qualitat, però divertit, informal i ple d'obres curtes i molt conegudes per totes i per tots, que sorprendrà tant els amants de l'òpera i la música clàssica com els qui s'acosten a elles per primera vegada".

D'esta manera, l'espectacle serà conduït i cantat pel reconegut tenor José Manuel Zapata, amb arranjaments de Juan Francisco Padilla i els elegants codis d'humor de la direcció escènica de Paco Mir (Tricicle). Per al director del Palau, Vicent Ros, l'Orquestra de València "torna a la plaça de l'Ajuntament per oferir a les valencianes i valencians un concert molt especial, un nou Casual-Concert, que volem que revalide l'experiència en el mateix lloc fa dos anys, i que va ser un gran èxit".

El públic assistent podrà escoltar del repertori líric les obertures de La Gazza Ladra i Guillermo Tell, les dos de Rossini, l'ària La donna e Mobile de Rigoletto i la marxa triomfal d'Aida de Verdi, així com els lieder Ich grolle nicht de Schumann i la famosa Nana de Brahms. Així mateix també s'interpretarà en la part simfònica el 4 moviment de la suite El Trencanous de Txaikovski, el 4 moviment de la Simfonia núm. 5 de Beethoven, Macarena Mozart de J.F. Padilla i una Peça curta de Zapata-Mir-Padilla. No faltaran marxes, poques i valsos de la família Strauss, típics del concert de Cap d'Any vienés com la Tritsch-Tratsch Polka, Die Fledermaus i la Marxa Radetzki.