CULTURA
La Fundació de Patrimoni Industrial obri camí a futurs projectes en una trobada amb entitats europees a Montenegro
La jornada forma part del Pla d'Internacionalització de la Fundació, emmarcat dins del projecte europeu per a la internacionalització d'indústries culturals Interreg Mediterranean Chebec
REDACCIÓN - 17/04/2019

La Fundació de la Comunitat Valenciana de Patrimoni Industrial i Memòria Obrera del Port de Sagunt, entitat gestionada per l'Ajuntament de Sagunt, ha visitat recentment Montenegro amb motiu d'una trobada amb països europeus sobre patrimoni cultural industrial en la qual ha obert el camí a futurs projectes.

El projecte 'Culture Twinning: twinning tourism promoting cultural heritage', celebrat a la ciutat d'Herceg Novi de l'11 al 13 d'abril, va servir perquè les entitats participants intercanviaren les seues estratègies per a promocionar el patrimoni cultural, bones pràctiques dutes a terme, turisme sostenible i futurs projectes comuns que poden llançar-se.

Este projecte està cofinançat pel programa Europa amb els Ciutadans i hi participen ajuntaments i organitzacions de Torun (Polònia), Novo Mesto (Eslovènia), Brühl (Alemanya), Langenhagen (Alemanya), ALDA (European Asociation for Local Democracy), Vicenza (Itàlia), Vilafranca del Penedès (Espanya) i Trvna (Eslovàquia).

La Fundació de la Comunitat Valenciana de Patrimoni Industrial i Memòria Obrera del Port de Sagunt i el Venetian Cluster van ser les dos organitzacions convidades per ALDA per a exposar els seus projectes. En representació de la Fundació va assistir Maria Hebenstriet, membre del Centre d'Estudis del Camp de Morvedre, entitat que forma part del patronat de la Fundació.

La Fundació va explicar el seu portafolis de projectes amb una presentació a totes les entitats i es van establir els primers contactes per a futurs projectes. Esta és una de les activitats que la fundació ha dut a terme amb motiu del seu Pla d'Internacionalització emmarcat dins del projecte europeu per a la internacionalització de les indústries culturals, Interreg Mediterranean Chebec.

El programa de la trobada va incloure una recepció per part de representants del ministeri de Cultura i Turisme de Montenegro i les autoritats locals del municipi amfitrió Herceg Novi, a més d'intervencions d'organitzacions de Turisme de Croàcia.