CULTURA
La XV edició del cicle de música sacra Sagunt in Excelsis supera els 1.000 assistents
Sagunt in Excelsis ha oferit un ampli ventall de programes i intèrprets musicals de reconegut prestigi
REDACCIÓN - 17/04/2019
The Royal Baroque 5
The Royal Baroque 5

La quinzena edició del cicle de música sacra Sagunt in Excelsis va clausurar este passat dimarts una de les seues edicions amb més èxit i excel·lents. Més de 1.000 persones van assistir als diferents concerts programats per la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt.

El cicle es va iniciar el dimecres 3 d'abril, amb un nou format concert-presentació amb la participació del grup de flautes travesseres renaixentistes Piacere dei Traversi amb la soprano Carmen Botella, que van interpretar l'obra Vita Christi de Sor Isabel de Villena. El concert inaugural el va protagonitzar l'Orquestra i Cor de la Societat Lira Saguntina reforçat per altres corals valencianes, amb la interpretació de l'obra La Roxelane de Joseph Haydn. El dimecres 10 d'abril, va ser el torn del grup amb residència al Regne Unit The Royal Baroque que va interpretar un programa sobre música alemanya per a temps de Passió, amb obres de Bach i Buxtehude, que va ser recompensat amb una gran ovació per part del públic.

El 14 d'abril va ser l'Escolania del Misteri d'Elx, que va interpretar obres corresponents a la Festa-Misteri d'Elx, davant un públic totalment entregat que va aplaudir durant diversos minuts la interpretació dels cantors/res, en la gran nau de l'Església del Bon Succés. I finalment, el grup valencià Harmonia del Parnàs, va clausurar esta edició de Sagunt in Excelsis a l'església del Salvador, abarrotada de públic, amb la interpretació del programa Salve Regina, davant un auditori que va gaudir de les magnífiques interpretacions d'esta formidable formació.

El regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, ha destacat que, coincidint amb el final de la Capitalitat Cultural, "hem gaudit d'un extraordinari festival de música sacra on hem apropat el nostre patrimoni cultural, arquitectònic i musical al poble de Sagunt". Tarazona ha assegurat que s'ha posat en valor "la creació literària, musical i interpretativa valenciana o les manifestacions de litúrgia medievals reconegudes com a Patrimoni de la Humanitat amb l'Escolania del Misteri d'Elx. I tot amb una excel·lent qualitat, en uns espais patrimonials plens d'espectadors que han aplaudit amb força en totes les audicions". Finalment, "donar l'enhorabona per l'esforç a Ramón Muñoz i al departament de Cultura de l'Ajuntament pel gran treball desenvolupat".

Just quan acaba la nostra capitalitat cultural hem gaudit d'un extraordinari festival de música sacra on hem apropat el nostre patrimoni cultural, arquitectònic i musical al poble dd Sagunt, posant en valor la creació literària, músical i interpretativa valenciana o manifestacions de litúrgia medievals reconegudes com Patrimoni de la Humanitat amb l'escolania del Misteri d'Elx.

Un any més, i este de manera molt especial, Sagunt in Excelsis es consolida en el calendari de la Setmana Santa Saguntina, i es constituix com un cicle que disposa de tots els ingredients per a erigir-se en una cita de referència obligada per als amants de la bona música.

Sagunt in Excelsis oferix cada any, en diferents espais religiosos de la ciutat de Sagunt, un conjunt de manifestacions musicals d'alt nivell, amb la participació de notables intèrprets. Es presenta un complement cultural que, partint de l'espiritualitat religiosa, base de la celebració, oferisca un ampli ventall de programes i intèrprets musicals de reconegut prestigi. Tot això inscrit en el context que suposa la celebració de la Setmana Santa Saguntina, Festa d'Interés Turístic Nacional.