ELECCIONES MUNICIPALES
Josep Vicent Andreu (PSOE): "M'acompanya una candidatura renovada, amb gent jove i molt preparada en Albuixech"
El candidat del PSOE a l’alcaldia d’Albuixech confia en ‘‘traure com a mínim una bona nota el dia de l’examen, el dia de les eleccions’’
PERE VALENCIANO - 21/05/2019
El candidat socialista en Albuixech. EPDA
El candidat socialista en Albuixech. EPDA
Josep Vicent Andreu torna a encapçalar la candidatura del PSOE a l'alcaldia d'Albuixech. Confia en comptar de nou amb el recolzament majoritari de la població.Després de tants anys dedicats a la política local, conserva intacta la il.lusió?
Sí, absolutament, la il.lusió per treballar per la gent del teu poble i millorar-lo cada dia.
Quin és el secret per aconseguir una confiança tan gran entre els veïns elecció rere elecció?
Ser proper, atendre a la gent i tractar de resoldre tots els problemes que els puguen sorgir. En resum, treballar dia a dia, els set dies de la setmana.
Com ha viscut la legislatura que ara acaba?
Amb molta il.lusió, la mateixa des del primer dia. Em vaig jubilar el 30 de desembre, sóc pensionista. He treballat molt a gust els 4 anys, especialment ara que m'he alliberat al jubilar-me i ara puc dedicar-me a l'Ajuntament sense cost per a l'Ajuntament.
Què projectes o iniciatives resaltaria d'estos últims anys?
En 12 anys ha canviat molt Albuixech, amb un nou centre de salut, el carril bici, l'escoleta municipal, la Casa Jove, la biblioteca nova i últimament, en els últims anys, la remodelació de la Plaça Espanya, peatonalitzar carrers, l'observatori astronòmic i el colomer. I degut a la crisi econòmica hem tingut com a prioritat absoluta ajudar a la gent en serveis socials. A més, recordar que donem 500 euros per naixement de cada xiquet, la piscina continúa sent gratuïta per als veïns del poble i des d'infantil a segon de batxiller els estudiants reben una ajuda entre 150 i 180 euros per material escolar, a banda de la Xarxa de Llibres. Tambén es donen 1.500 euros que s'afegixen a la Beca Erasmus, que dóna l'Ajuntament. I finalmente, com no podria ser d'una altra manera, donem ajudes a totes les associacions del municipi, culturals, esportives, benèfiques, etcètera.
Queda molt per fer en la seua fulla de ruta?
L'antiga casa del metge ja està el projecte per a traslladar la Policia Local des de l'ajuntament a eixe lloc. L'antic centre de salut la primera planta ja està adjudicada l'obre per a fer una sala d'exposicions, un taller de còmic i per a reunions d'associacions. I està en projecte un carril bici que vaja del poble al polígon, així com la millora del trinquet, que estem estudiant cobrir-ho i, sobretot, la compra dels terrenys per al nou col.legi.
Quins són els pilars fonamentals del seu programa electoral?
Els pilars fonamentals és que la gent guanye cada dia més en qualitat de vida.
I per a fer-ho possible què proposa?
Proposem millorar les infraestructures, construir un pavelló cobert i un nou poliesportiu, a més de continuar en la mateixa línia que he destacat anteriorment respecte a les ajudes a associacions i seguir posant a les persones del nostre poble en el centre de totes les nostres atencions.
Té un bon equip que li acompanye en estos pròxims anys? Com és la candidatura?
És una candidatura renovada, amb gent jove, molt preparada i amb ganes de treballar. La clau de l'èxit no es diu Josep Vicent Andreu, sinó l'equip que m'acompanya i el projete que hem construït entre tots i totes.
Confia en tornar a aconseguir majoria absoluta el 26M?
Crec que hem fet les coses bé i si la gent està contenta respondrà. El dia 26 de maig és el dia de l'examen i jo crec que com a mínim obtindrem una bona nota.
Per a finalitzar, què valoració fa dels resultats autonòmics i de les eleccions generals?Les eleccions generals i autonòmiques les han guanyades el PSOE, que ha pujat en vots i la forta caiguda del PP, Ciudadanos ha pujat i la irrupció del Parlament de Vox, amb Podemos baixant. Pense que el president Pedro Sánchez i Ximo Puig han fet un bon treball i la gent ho ha recompensat.