ELECCIONES MUNICIPALES
Compromís per Sagunt proposa la creació del museu de la romanització
Els valencianistes destaquen que Sagunt és la ciutat més important de la Comunitat Valenciana pels seus testimonis i la seua rellevància d’època romana
REDACCIÓN - 22/05/2019

Compromís per Sagunt proposa la creació del Museu Valencià de la Romanització perquè som la Capital Valenciana de la Romanització, segons van aprovar per unanimitat tots els grups polítics de les Corts Valencianes i, a més, Sagunt és la ciutat més important de la Comunitat Valenciana pels seus testimonis i la seua rellevància d'època romana. Cal dir també que a partir de l'inici de la Segona Guerra Púnica a Sagunt (219 aC) va començar el procés de romanització de la península ibèrica amb l'arribada dels exèrcits dels Escipions. La nostra ciutat, per tant, és una ciutat de referència que mereix la posada en marxa d'un Museu Valencià de la Romanització.

Per al candidat a l'alcaldia Quico Fernández, "Compromís és la garantia que el projecte de Patrimoni de la Humanitat es durà a terme i convertirà la nostra ciutat en una referència internacional molt rellevant. Anem a continuar treballant – si la ciutadania ens dóna la confiança- perquè este projecte siga una realitat. I anem a fer-ho posant en valor tota el patrimoni des de la recuperació dels banys àrabs, l'almodí, el Grau Vell, l'alqueria de l'Aigua Fresca, el Museu Industrial i de la Memòria Obrera, la Nau de Tallers i la rehabilitació del Pantalà".

Segons el candidat de Compromís per Sagunt, "ja estem en tres rutes internacionals, dos del Consell d'Europa i una de la Comissió Europea -la dels Fenicis, la Xarxa de Jueries i la Ruta Europea del Patrimoni Industrial- i som finalistes del Segell de Patrimoni Europeu. Però cal desenvolupar la nostra participació en este xarxes i projectar la imatge de la ciutat per continuar estimulant la cultura, el patrimoni i el turisme. Volem que el turisme sostenible siga una alternativa de futur per a la ciutat".