L'HORTA SUD
El Museu Comarcal Horta Sud organitza el Dia Mundial de Teixir en públic
Cursos i activitats per a tota la família, el 8 de juny, en la plaça Major de Torrent
REDACCIÓ - 24/05/2019
Cartell del esdeveniment
Cartell del esdeveniment

El Dia Mundial de Teixir en públic, també conegut com el "World Wide Knitting in Public Day és l'esdeveniment més important per a teixidors i teixidores de tot el món. Aquest moviment va nàixer l'any 2005 a Austràlia i hui se celebra en més de 60 països. La intenció original de la convocatòria era reconéixer el treball que durant tants anys les dones han realitzat i que en la majoria dels casos no se'ls ha reconegut. No obstant això, esta convocatòria s'obri a totes aquelles persones que desitgen participar en família o en comunitat, sense importar el seu gènere, condició o edat.
El Museu Comarcal de l'Horta Sud, la Casa de la Dóna de l'Ajuntament de Torrent i la marca Knitting Sheep organitzen este esdeveniment per segon any consecutiu. L'objectiu és celebrar una activitat tradicional, gaudir del teixit i de la unió que esta acció genera. És bonic pensar que el teixit, d'una forma o una altra, va enllaçant a les persones que ensenyen i aprenen d'una manera ancestral.
L'esdeveniment se celebrarà el dia 8 de juny en la Plaça Major, al costat de la Torre, des de les 10 fins a les 14 hores. Solament cal portar la labor de punt, macramé, ganxet, bolillos… que s'estiga realitzant i un somriure per a compartir el dia.
Com a novetat, enguany proposem col·laborar amb el projecte solidari Vestint Il·lusions- Aprenent a compartir, impulsat per l'Associació Artic i el Taller Mare Mazzarello- Amparito Baviera. Per a aquesta contribució es proporcionaran les eines i materials necessaris.
Una altra de les novetats d'enguany és la realització d'un poema col·lectiu a través de la instal·lació "Tejiendo versos".
Hi haurà tallers per a adults i per a xiquets, a més d'un laberint de drapet i sortejos de més de 10 kits de teixit o cursos monogràfics per a aprendre a teixir. Aquelles persones que desitgen participar en els tallers hauran d'inscriure's prèviament telefonant al 961588221 o enviant un correu electrònic indicant el seu nom complet, edat i número de contacte a aquesta adreça: museu@museuhortasud.com
L'activitat compta amb el suport i patrocini de nombroses marques relacionades amb el món del teixit: Katia, We are Knitters, Lanas Rubí, DMC, Casa Sol, Esquellana, Revista Tricotar en Casa, Dream Knitters, Lokita Botones, Embolic, Manos Maravillosas, Bellota Knits, Supermercados Consum, Tribal Home Macramé, Escuela Taller Con tus Manos.