FOIOS
Sergi Ruiz: "Ens reconeixen que hem tret de la ruïna l'Ajuntament de Foios"
L’alcalde de Foios es partidari de continuar amb un projecte que “ha funcionat” durant la passada legislatura
M. J. ROS - 18/06/2019
Sergi Ruiz amb la resta de membres de l?equip de govern en la investidura. / epda
Sergi Ruiz amb la resta de membres de l?equip de govern en la investidura. / epda
Compromís es consolida com la primera força a Foios, què suposa per a vostè?
És la culminació d'un projecte que ve de lluny i d'un treball que és el fruit de l'esforç de totes les persones que hem format part de Compromís durant els 30 anys de valencianisme polític a Foios. El veïnat ha reconegut la nostra trajectòria i la capacitat de fer coses bones en benefici del poble.
Què considera que han premiat fonamentalment els seus veïns?
L'estabilitat del govern, la nostra coherència política i de discurs, la capacitat de diàleg i de lideratge al front d'un govern de coalició, divers i plural, que ha sigut més estable que molts governs de majoria absoluta. Tots ens reconeixen que hem tret de la ruïna econòmica l'Ajuntament i que hem sigut capaços de portar endavant accions i projectes bloquejats durant dècades, com la Ronda Oest o l'adquisició de la casa contigua a l'ajuntament, i tenim credibilitat per afrontar els reptes de futur del poble.
Hi haurà algun canvi important en la composició del nou govern?
Ens hem de trobar còmodes en les àrees que portem cadascuna de les formacions i de les persones que estaran en el govern en funció del pes polític eixit de les urnes. Més que canvis importants, hi haurà els canvis imprescindibles per a una distribució adequada d'àrees entre els nous membres, també tenint en compte les seues preferències, trajectòria i perfil professional.
Continuaran amb la línia iniciada en l'any 2015?
Per què tocar el que ha funcionat? En estos quatre anys hem sigut capaços de sanejar econòmicament l'Ajuntament, l'hem modernitzat i fet més eficaç, hem desbloquejat projectes i iniciat accions que voran la llum en els pròxims mesos. Estos quatre anys han servit per marcar prioritats, ara hem d'afrontar els reptes de futur que en són molts. La línea encetada en el 2015 és la correcta: completar la ronda, el nou ajuntament, recuperació del xalet de la Jutera, cessió dels terrenys per a una residència, fer més accessibles i inclusius els nostres carrers i places, etc. També hem d'aprofundir en la modernització de l'Ajuntament del municipi, ordenances i tributació i en la reforma dels procediments.
Manté intacta la il·lusió o els bons resultats li han donat encara més força per a seguir avant?Tinc moltes ganes i la mateixa il·lusió que fa quatre anys perquè he vist les grans possibilitats que té el poble de Foios. El veïnat ha volgut que torne a encapçalar un govern de progrés que faça possible afrontar els reptes de futur. Estic segur que continuarem fent grans coses per a millorar el dia a dia de totes les persones.