SEDAVÍ
Sedaví, el municipi on l'esport equival a igualtat de gènere
Els equips de Gimnasia Rítmica, bàsquet o boxeo ja compten en els seus equips tant homes como dones
REDACCIÓ - 10/07/2019
Imatge corporativa
Imatge corporativa

El municipi de Sedaví trenca amb les "normes" i potencia l'esport com a ferramenta per a la igualtat de gènere. Als seus equips trobem tant homes com dones practicant esports que, a priori, poden semblar que estan fets sols per a un dels sexes.

Des de l'Ajuntament de Sedaví, liderat pel seu alcalde José Cabanes, es defensa i és lluita per un esport en igualtat de gènere. D'esta manera trobem el Club de Gimnasia Rítmica Sedaví on també hi ha xiquets i joves practicant esta modalitat, que sempre s'ha establert com a "femenina", també en les seues categories de ballet i "fitkid".

El Club Baloncesto Sedaví i el Club Lobos Sedaví també aposten pels equips de bàsquet femení dins d'un esport que sembla portar l'etiqueta històrica de "fet per a homes". Així, té present equips femenins que contrasten amb els masculins habituals. També ocorre el mateix amb el jockey sobre patins del Club Jockey Sedaví amb el mateix nombre de grups de categoria tant femenina com masculina.

Si més no, també la boxa amb el Club Boxeo Sedaví s'unix a la llista amb, fins i tot, la campiona d'Espanya Alba Bustos. Però el futbol tampoc no es queda enrere. El Club Atlético de Sedaví té categoria femenina, situació que també ocorre amb el Club de Tenis Sedaví en el que fins i tot, en són més dones que homes.