VICENT PORTA I MARÍA SALDAÑA
Torna el PSOE de sempre
Regidor i Regidora de Compromís a l'Ajuntament de El Puig
- 12/07/2019
Vicent Porta.
Vicent Porta.
"No pacteu amb els socialistes. Eixireu escaldats", ens deien companys, amics i votants l'any 2015, quan la suma de Compromís i PSOE donava per impulsar un canvi polític a l'ajuntament d'El Puig. Tenien raó! Però en eixe moment no ho sabíem. Veníem de patir dues legislatures seguides del PP de José Miguel Tolosa, sens dubte la pitjor etapa que mai ha hagut de suportar el nostre benvolgut i maltractat poble, i s'imposava el deure cívic de conformar un govern progressista que redreçara El Puig de la lamentable situació en què es trobava.
Vistos els resultats d'aquell pacte de coalició, és evident que al PSOE li ha anat bé i a nosaltres no. Se n'anem del govern municipal amb la cara ben alta per la feina feta i la certesa que bona part de les medalles que s'ha posat el PSOE han estat construïdes amb el suor i l'esforç de la gent de Compromís, junt a la lliçó apresa que hem sigut millor gestors que estrategues polítics.
Lamentem comprovar que bona part d'allò que hem construït amb tant de treball i dedicació comença a ensorrar-se des de l'endemà mateix de la constitució de la nova corporació. Hi ha l'escandalosa pujada de sous que el PSOE ha dut a terme sense tindre en compte la nova situació sobrevinguda d'endeutament municipal, i que suposa una ruptura amb els principis i compromisos que deia defensar quan governava amb nosaltres. Hi ha el degoteig constant de retrocessos preocupants en moltes altres matèries: atacs als drets laborals, caos en la comunicació institucional, incompliments de la llei de transparència, sectarisme en la política de personal, nula voluntat transformadora… i això només és el principi.
La història sembla repetir-se amb el PSOE. Un partit que en els seus millors temps era hegemònic al nostre poble i que a base de mala gestió, descontrol, sectarisme, i odis interns va acabar deixant-nos en mans d'una dreta que ara torna a estar excitada per l'olor a feblesa política.
Per tot això, Compromís és més necessari que mai. Però un compromís renovat, amb cares i propostes noves, que sume a tots els sectors progressistes d'El Puig, socialistes descontents inclosos, per presentar una alternativa forta de Govern que impulse sense limitacions les grans transformacions i millores que necessita el nostre poble. Pel bé d'El Puig i de la decència política, cal posar-nos mans a la feina el més prompte possible.