COOPERACIÓ
Pérez Garijo: 'Tenim un objectiu clar i és destinar el 0'40% del pressupost de la Generalitat a Cooperació abans que finalitze la legislatura'
La consellera ha manifestat la seua voluntat de col·laborar estretament amb la Coordinadora Valenciana d'ONGD
REDACCIÓ - 15/07/2019
La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo. GVA
La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo. GVA

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha rebut aquest migdia la Junta Directiva de la Coordinadora Valenciana d'ONGD (CVONGD), encapçalada per la seua presidenta, Lourdes Mirón. La trobada ha suposat una primera presa de contacte entre el nou equip de gestió de la Conselleria i l'entitat per tal de continuar amb el treball iniciat en l'anterior legislatura durant els pròxims quatre anys i introduir noves propostes.

En aquest sentit, la consellera ha manifestat el seu interès per saber "com s'ha treballat i com es pot millorar" així com la seua voluntat de mantindre "una col·laboració molt estreta" amb l'organització. En la mateixa línia, s'ha compromès a complir les propostes anunciades com ara dotar amb més diners la cooperació valenciana internacional, en la mesura que es puga arribar al final de la present legislatura a destinar un 0,40% dels pressupostos de la Generalitat a la Cooperació.

"Coneixem el treball de la Coordinadora, aquest és fonamental en l'àmbit de la Cooperació i, en eixa línia, anem a tindre una relació estreta", ha assegurat Rosa Pérez Garijo.

Per la seua banda, la presidenta de la CVONGD, Lourdes Mirón, ha destacat la "molt bona acollida per part de la consellera", i ha subratllat també "el compromís ferm" que li ha traslladat "perquè es puguen complir" els objectius marcats i les reivindicacions que li han presentat des de l'entitat, com per exemple la desburocratització, una de les apostes en les quals s'està treballant des de l'última legislatura amb la finalitat d'eliminar la "burocràcia excessiva que està impedint que es puga dur a terme una cooperació transformadora" o, d'altra banda, un augment pressupostari que supose arribar a l'any 2030 amb el 0,7% del total de la Generalitat, que és la proposta de l'Agenda 2030 de l'ONU. En aquest aspecte, ha demanat que el mencionat compromís, que va ser signat per tots els partits polítics i refrendat per la consellera puga garantir que en aquesta legislatura es complisca l'objectiu del 0,40%.