IGUALTAT
Pactem Nord renova el conveni de col·laboració amb la Diputació de València per al desenvolupament de serveis avançats en igualtat
Entre les accions previstes en el projecte actual es troben les de reforçar als municipis consorciats i a les associacions de dones del territori
REDACCIÓN - 29/07/2019
Pactem Nord ha renovat el conveni de col·laboració amb la Diputació de València per al desenvolupament de serveis avançats en igualtat. Aquest conveni de col·laboració s'ha subscrit amb el doble objectiu de donar continuïtat a les accions iniciades en 2018 en matèria de capacitació del territori i apoderament del teixit associatiu de la dona, d'un costat, i, d'un altre, per al desenvolupament de determinats serveis avançats en aquest àmbit dirigits a associacions locals, empreses i ajuntaments de l´Horta Nord.
Ja en 2018 es va iniciar una línia de treball, gràcies al suport de la Diputació de València, en la qual la formació en l'àmbit de la igualtat entre dones i homes va ser un dels eixos de treball principals.
Entre les accions previstes en el projecte actual, es troben les de reforçar als municipis consorciats i a les associacions de dones del territori en aquest àmbit, i les d'oferir a les empreses instruments que faciliten el desenvolupament d'iniciatives en matèria d'igualtat en el si de l'empresa. L'entitat ja ha realitzat diverses trobades amb diverses empreses interessades a desenvolupar aquest àmbit de treball, relacionat directament amb la responsabilitat social empresarial.
A més, el projecte incorpora altres iniciatives en matèria de formació, l'impuls de la X Trobada Comarcal d'Associacions de Dones de l'Horta Nord, que tindrà lloc el dia 9 de novembre en l´Horta Nord, amb un programa d'activitats veritablement noves que es donarà a conéixer el mes de setembre, així com la realització d'un estudi sobre la igualtat en l´Horta Nord.
El projecte presenta elements de complementarietat amb altres línies de treball de Pactem Nord com és el "Distintiu Violeta", una iniciativa que s'ha posat en marxa enguany amb l'objectiu de posar en valor a les empreses i comerços que incorporen un decàleg de compromisos en matèria d'igualtat en la gestió de les seues empreses. Aquesta iniciativa, que ha permés la realització de diferents tallers de formació, compta amb la participació de 25 empreses i comerços.