ALBALAT DELS SORELLS
Unes festes que donen cabuda a tots en Albalat dels Sorells
Els actes populars s’estan celebrant des del 20 de juliol fins al 6 de setembre
M.J. ROS - 26/08/2019
Imatge d
Imatge d"una de les comissions organitzadores de les festes d"Albalat dels Sorells. EPDA

Comissions, confraries, penyes i l'equip de govern de l'Ajuntament d'Albalat dels Sorells han treballat tot l'any per a tindre-ho tot preparat per a la celebració dels dies grans. Festes religioses, populars, festejos taurins conformen una programació pensada per a tota la ciutadania.

Dies i nits de convivència, diversió i tradició que arrancaran oficialment el 29 d'agost amb el pregó. A les 19 hores, les comissions de festes acudiran a la plaça del Castell per a escoltar les paraules de Josep Antoni Ros, pregoner d'enguany, que donarà el tret d'eixida als actes festius.L'1 de setembre serà el dia dedicat a la Immaculada Concepció, en el qual la tradició religiosa estarà acompanyada d'altres actes lúdics l'actuació de l'orquestra 'La Pato'.

Prendran el relleu els clavaris de la Mare de Déu del Roser que s'encarregaran dels actes del 2 de setembre. Durant tota la jornada, hi haurà unflables per als xiquets i, a la nit, els adults podran gaudir de l'orquestra 'Máxima'. La regidoria d'Esports ha programat per a eixe dia una vesprada de pilota amb la presència de reconeguts pilotaris.

Sant Gil Abad és el protagonista del 3 de setembre amb parc infantil y vetlada musical amb l'orquestra 'Vértigo'. I el dia 4 de setembre entra en acció la clavaria de la Mare de Déu dels Desemparats amb una programació que inclou parc i unflables per als menuts, actes religiosos i ofrena a la verge. La vetlada musical serà el 6 de setembre amb l'orquestra 'Scream'. El dissabte 7 de setembre estarà dedicat al Crist de les Ànimes amb els habituals actes religiosos i un espectacle amb 'Frecuencia Musical'.

Festes populars

I de les festes religioses a les populars que s'estan succeïnt des del 20 de juliol i es perllongaran fins al 6 de setembre. Com a actes principals: la Nit del Rock, el Taller de Fanalets, els Jocs de Taula, els habituals Sopars a la Fresca, les nits amb música, la Festa de l'Aigua, la Cavalcada Popular, la Nit de les Paelles o el Concert de Festes.

Enguany, el Taller de Fanalets serà el 25 d'agost on els xiquets i xiquetes podran fer els seus fanalets amb els que, a continuació, desfilaran pel poble amb la música del tabal i la dolçaina.

La Vetlada Musical del 4 de setembre durà a Albalat dels Sorells a Divina's Lyric-Pop, quatre actrius i músiques que es transportarn màgicament a aquells moments viscuts de les meravelloses dèdades dels 70, 80 i 90.

El 5 de setembre la diversió està assegurada amb un clàsic a aquesta població de l'Horta Nord: la Festa de l'Aigua. Al llarg del matí, l'aigua i els jocs seran els protagonistes de la festa popular. I per la vesprada, l'originalitat de les disfresses omplirà els carrers amb la cavalcada. En acabar, l'Ajuntament prepararà entrepans al parc de l'Hort del Comte amb la col·laboració de l'Associació de Comerciants. La jornada acabarà al ritme de la música amb l'orquestra 'Módena' que amenitzarà una gran nit de disfresses. Al dia següent, toca cuinar en la Nit de les Paelles que estarà amenitzada per l'orquestra Scream. No faltarà el tradicional concert de festes de la Unió Musical d'Albalat dels Sorells per tancar els actes.Les penyes El Poal, Albalat dels Sorells i Centre 98 se encarreguen d'organitzar el bous i vaques dels dies 23 i 24 d'agost, dels dies 30 i 31 d'agost, i dels dies 13 i 14 de setembre.