ALCÀSSER
Devoció i diversió en les festes d'Alcàsser
Els veïns disfrutaran de música, festa de la paella, correfoc, jocs aquàtics, cavalcada i bous del 12 d’agost fins al 1 de setembre
MARÍA VENTURA - 09/08/2019
Cartell de festes. / EPDA
Cartell de festes. / EPDA
Balls processionals en Alcàsser. / Enquadre
Balls processionals en Alcàsser. / Enquadre
Són molts els pobles de l'Horta Sud que es preparen per a viure la seua setmana gran de festes a l'agost, entre ells es troba Alcàsser. El municipi viurà les seues Festes Majors en Honor al Santíssim Crist de la Fe del 12 d'agost fins a l'1 de setembre, amb una programació que aglutina la devoció, la tradició i la diversió per a tots els públics.
El dilluns 12 d'agost tindrà lloc l'inici de les festes a les 19h amb l'Eixida dels Pregoners, els qui es dirigiran fins a l'Ajuntament. Allí tindrà lloc la Crida de la Festa amb la presència de l'alcaldessa, Eva Zamora, i el pregó oficial a càrrec de Vicent Torrent fundador d'Al Tall. Prèviament, es realitzarà el lliurament dels premis de cartell de les Festes Majors. Aquest any s'ha alçat amb el màxim guardó José Vicente Bosch Senabre amb la seua obra 'Fem Pinya' i en segona posició Pablo Marí Hernández amb 'Cant de festa'. La nit culminarà amb un Sopar Popular en l'avinguda Joan XXIII.
Clavariesses
Els actes lúdics s'entremesclaran amb els de caràcter litúrgic en els quals les Clavariesses de la Mare de Déu de l'Assumpció seran les encarregades de complimentar la imatge amb l'ofrena d'Alfàbega, eucaristies i la processó del dia 15 d'agost.
La devoció donarà pas a la diversió amb el tradicional correfoc de la Colla de Dimonis el 14 d'agost a les 22h, el divendres 16 d'agost tindrà lloc la popular Festa de la Paella que culminarà amb l'actuació musical del grup Wave Factory, mentre que el dissabte hauran jocs aquáticos per als mes menuts, l'actuació de Pep Gimeno Botifarra i la Nit d'Albaes.
El diumenge 18 a les 10 h la Confraria del Santíssim Crist de la Fe visitara la imatge. Els actes continuaran a la vesprada amb la tradicional Cavalcada que encapçalarà el Grup Artístic Falla del Mercat, encarregada de l'animació junt a la Colla Guirigall i la banda de la Societat Musical de Santa Cecilia. Tots aquells que vulguen participar en la comitiva festiva tindran com a termini per a inscriure's fins al 14 d'agost a l'Ajuntament.
La nit del 18 d'agost culminarà amb la gala musical de Babalu Swing Band, un espectacle que convida a un viatge per l'Amèrica vintage del Swing i del Jazz a través de la Ruta 66.
Final de festes
El dilluns 19 d'agost, dia de la Festivitat del Santíssim Crist de la Fe, s'iniciarà la jornada amb una despertà a les 8h que prosseguirà amb un cercavila, missa major en honor al Crist, traca quilomètrica i mascletà, balls processionals del Grup Dansarrells i la Colla Guirigall, així como la processó de l'imatge per els carrers d'Alcàsser que conclourà amb el castell de focs artificals que ficarà el punt i final a la programació en Honor al Santíssim Crist de la Fe.
Els veïns i veïnes tindran uns dies per a descansar per a reprendre l'activitat festiva als carrers i gaudir durant la Setmana de Bous que serà des del dia 24 d'agost a l'1 de setembre.