SEDAVÍ
Les ganes de festa es queden a Sedaví fins al 22 de setembre
Des del 13 de setembre la llum, el color i l’alegria predominaran la ciutat amb espectacles musicals, sopars populars, actes tradicionals, tornejos esportius i discomòbils per tots el racons
MARÍA VENTURA - 10/09/2019
Animació per als més menuts en Sedaví. / EPDA
Animació per als més menuts en Sedaví. / EPDA
Cavalcada. / EPDA
Cavalcada. / EPDA
La festa no solament viurà a l'Horta Sud durant el mes d'agost, sinó que la vida, l'alegria i els actes lúdics continuaran a Sedaví. L'Ajuntament ha programat una àmplia programació amb activitats per a tots els públics, uns actes que s'iniciaran a principis de setembre fins a finals de mes.
El preludi de les festes serà el divendres 6 de setembre, els veïns i veïnes podran començar a obrir boca amb un sopar popular a la Senda de les Vaques a les 21.30 hores, una vetlada en la qual no faltarà la música. Serà el divendres 13 de setembre quan Sedaví donarà el tret d'eixida a la seua setmana gran amb encesa de la il·luminació de la ciutat i un ramell de focs artificials que serà amenitzat per la Chabacana Band. La benvinguda de les festa prosseguirà amb una macro discombil al Recinte Festiu.
Els ciutadans hauran de reposar prompte les seues energies perquè el dissabte a les 12.00 hores es donaran cita de nou en el RecinteFestiu per a passar-lo en gran en el concurs de paelles. La sobretaula s'allargarà fins a ben entrada la vesprada amb un discomòbil. Mentrestant, en uns altres punts de la ciutat es realitzaran tornejos esportius com d'escacs al carrer Musical, exhibicions de gimnàstica rítmica i karate en la plaça Ausiàs March. A la nit es pot triar entre una opció més cultural amb el Musical Acrobatic Danse en la Plaça Jaume I o un Festival Remember de 'La Banda del Pop'.
El diumenge serà una jornada més calmada amb Tir de Blancs a braç organitzat per la Societat de Caçadors el Siglot, el Campionat de truc o el Festival de Bandes de música a la plaça Ausiàs March a les 19.00 hores. Els espectacles musicals tornaran a ser els protagonistes a les 23.30 hores amb les orquestra Nexus.
El dilluns 16 serà el dia dedicat als més xicotets amb activitats per a ells durant tota la vesprada en la plaça del Molí. A la nit, a partir de les 21.00 hores en el Recinte Festiu hi haurà una festa amb ambientació musical. Una programació similar es realitzarà el dimarts i dimecres, animació dedicada als xiquets i xiquetes de la ciutat, però sense oblidar-se de l'entreteniment nocturn per als més joves.
El dijous 19 de setembre tornaran els actes més emblemàtics de les festes de Sedaví amb l'entrà de la murta a les 20.00 hores que comptarà amb la participació del Grup Trabaldicions. La comitiva realitzarà el seu recorregut habitual. Després de la desfilada, tindrà lloc un sopar popular i festa en la plaça Jaume I. L'entreteniment es traslladarà posteriorment fins al Recinte Festiu amb l'orquestra Empopados.
Els majors de la ciutat seran els protagonistes de la jornada del divendres amb un menjar en homenatge a la seua figura. A la vesprada, el color i l'alegria prendran els carrers de Sedaví amb la Cavalcada. La vida continuarà a la nit amb tres opcions: gaudir amb la Nit de Jazz en la plaça Jaume I a les 23.00 hores, ballar amb l'actuació de la Mundial Orquestra Xou o passar-ho genial en el concurs de disfresses en el Recinte Festiu.
Les festes començaran a agafar to de comiat el dissabte 21 de setembre amb l'ofrena floral a la Mare de Déu del Rosari. A la nit, es realitzarà un espectacle de varietats a la plaça Jaume I a les 22.45 hores i en el Recinte Festiu l'Orquestra Syberia rematarà les ganes de festa dels assistents.
Els actes litúrgics culminaran la setmana gran del municipi amb la missa solemne a les 12.30 hores, mascletà a les 14.00 hores i a les 21.00 hores els patrons de Sedaví, Sant Torquat i la Mare de Déu del Rosari, recorreran en processó els carrers de la ciutat. Una vegada finalitzat el recorregut la mascletà de color de la Pirotècnia de Ricardo Caballer posarà el punt i final de les festes patronals de Sedaví.