EL PUIG DE SANTA MARIA
El Puig en festes, del 29 d'agost al 8 de setembre
Les festes d’enguany començaran oficialment a les 22.30 hores del dia 29 quan tindrà lloc el pregó des del balcó de l’Ajuntament
REDACCIÓN - 25/08/2019
Cabalgata humorística del Puig. EPDA
Cabalgata humorística del Puig. EPDA
El Puig eixirà al carrer per a disfrutar de les seues Festes Majors a partir del pròxim 29 d'agost i fins el 8 de setembre.
Les festes d'enguany començaran oficialment a les 22.30 hores del dia 29 quan tindrà lloc el pregó des del balcó de l'Ajuntament, en què es convida al veïnat i visitants a viure les festes en honor a la Mare de Déu del Puig. A continuació, tindrà lloc el 'Xupinàs' i espectacle inaugural.
El divendres 30 d'agost li tocarà el torn a la Gran Nit de les Paelles. Com cada any, tots els veïns i veïnes del poble gaudiran de d'aquesta nit al voltant del Monestir. Com a novetat tindrem un gran Photocall així com un Punt Violeta per unes festes lliures d'agressions sexistes (espais, en els quals se sensibilitza el
públic, s'atén, s'informa i ajuda a víctimes de qualsevol tipus d'agressió sexista. La seua finalitat per tant és la de conscienciar, prevenir i gaudir la festa baix el respecte cap a les dones, lliures d'assetjament i d'humiliació masclista). Després de sopar, hi haurà una gran festa ballant tots al ritme de la orquestra Euforia.
El dissabte 31 serà el dia de l'ofrena, per al qual s'ha programat una cercavila pels carrers del poble amb el Grup de Tabaleters i Dolçainers que, acompanyats per la Unió Musical Santa Maria del Puig, A les 19.30 hores tindrà lloc la concentració d'associacions i entitats a La Marina per a participar en l'Ofrena de flors. El dia acabará amb un sopar popular de Cabasset i l'actuació de l'orquestra La Tribu.
El diumenge 1 de setembre serà estarà dedicat a la Mare de Déu. A més del actes religiosos, es podrà gaudir de la Traca que arrancarà des del carrer Major fins a l'esplanada del Monestir on es botarà foc a una Gran Mascletà. A les 18.30 hores començarà la cercavila amb el Grup de Tabaleters i Dolçainers del Puig per arreplegar les Cambreres i els Clavaris per a la processó. Este any es comptarà amb la presència del balls amb gegants i cabuts. Al finalitzar, es dispararà un ramell de focs artificials. A les 24 hores, s'obrirà el teló de l'espectacle musical 'Acrobat Dance a l'esplanada del Monestir.
El dilluns 2 serà el segon dia de la Mare de Déu, quan també es faran els tradicionals actes religiosos i no faltaran els focs d'artifici en una jornada festiva que acabarà amb una gran nit amb l'espectacle Tribut a ABBA.
Arribem al dimarts 3 de setembre dedicat a la música i als majors. Hi haurà cercavila amb el Grup de Tabaleters i Dolçainers del Puig i per la Unió Musical del Puig per arreplegar a la corporació municipal per anar a la missa.
La nit estarà dedicada als majors de la població. A les 21.30 hores tindrà lloc el sopar dels iaios a la plaça de l'Ajuntament per a tots els majors que ho desitgen. S'obsequiarà els assistents amb un aperitiu, entrepà, beguda, café i dolç. Quan acabe el sopar, serà l'hora de passar-ho bé, perquè mai és tard per gaudir de la música amb la cantant Mariló Salas, el humorista Carlos Luna i el ball amb l'orquestra Llimó.
Dels majors als més menuts que podran divertir-se tant pel matí com per la vesprada amb el Parc Infantil a la plaça de l'Ajuntament. També hi haurà repartiment d'orxata i fartons per als mes menuts i, per la nit, cine infantil 'Barcos, al rescate" en les escales de l'esglesia.
El 5 de setembre destaquen el sopar solidari i la nit d'humor i màgia, pero també hi haurà una concurs de coca de llanda per a l'hora de berenar en una vesprada amenitzada amb música.A les 23 hores es podrà gaudir de la Nit de Monòlegs amb Maria Juan, Rubén Aparisi i Paco Enlaluna.
El divendres 6 arribarà la extraordinària Cavalcada Humorística. En finalitzar, es farà el repartiment d'entrepans i beguda i hi huarà discomòbil. El 7 de setembre li tocarà el torn a la XXVIII edició de la Volta a Peu inclosa al circuit de l'Horta Nord. I el 8 de setembre serà el dia de la bicicleta.