MERCADOS
L'Ajuntament potencia els mercats 'com una eina per disminuir l'emissió dels gasos d'efecte hivernacle'
L’alcalde i el regidor de Comerç presenten la IV edició del Bonic/a Fest, la festa 'per dignificar i acostar estos espais urbans a la ciutadania'
REDACCIÓN - 10/09/2019
Presentació Bonica Fest
Presentació Bonica Fest

Els 13 mercats municipals ja estan preparats per a acollir la quarta edició de la festa que organitza la Regidoria de Comerç per impulsar i dignificar estos espais, que "són un punt de trobada dels barris, així com una eina per a potenciar el sector agrícola, l'alimentació saludable i els productes de quilòmetre zero, que disminuïxen l'emissió de gasos d'efecte hivernacle", tal com ha defés hui l'alcalde Joan Ribó, durant la presentació del Bonic/a Fest 2019.

L'alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor de Comerç, Carlos Galiana, han presentat hui esta campanya de promoció comercial que, dissenyada per acostar estos llocs de venda de proximitat a la ciutadania, inclou activitats a la plaça de l'Ajuntament i un grapat de propostes culturals i gastronòmiques gratuïtes que se celebraran el pròxim dissabte als mercats. De matí al de Benimàmet i el de Natzaret, i a partir de les 20 hores a la resta.

El regidor Carlos Galiana ha explicat que les activitats organitzades a la plaça de l'Ajuntament estan destinades als menuts perquè coneguen la importància dels productes que es comercialitzen als mercats. D'altra banda, ha assegurat que, tal com ja s'anuncia als carrers "Els mercats estan ready" per culminar dissabte la gran festa de la quarta edició del Bonic/a Fest. "A estos mercats l'any que ve s'afegirà, de segur, el Mercat del Grau, que a hores d'ara està en rehabilitació", ha afirmat el regidor, qui també ha fet públic el seu compromís de què en anys vinents també participarà d'esta iniciativa el Mercat de Sant Pere Nolasco, en el barri de Sagunt, "que estarà preparat".

La presentació de la present edició del Bonic/a Fest, patrocinada per Mercavalència, "perquè aposta pels mercats ja que anar a comprar-hi és una festa pels sentits, per l'economia local, i per la salut de la ciutadania", s'ha tancat amb un espectacle de performance.

En concloure l'acte, l'alcalde, que ha animat els veïns i les veïnes a acostar-se a esta cita, ha explicat que València, que ja va ser Capital Mundial de l'Alimentació Saludable i Sostenible, "vol continuar sent un referent en este àmbit". També ha reiterat "que els mercats són l'espai clau per a traslladar este missatge". De fet, ha manifestat que en uns dies hi haurà una convenció en Nova York en el marc de les reunions de Nacions Unides per lluitar contra el canvi climàtic "i que en esta trobada incidirà en la importància que tenen els mercats com espais de comercialització de productes de quilòmetre zero i elements per millorar la sostenibilitat".