OPINIÓ
Pensant en la boda
LAIA MORVEDRE - 14/09/2019
Se m'han fet curtíssimes les vacances. Com vos vaig dir, estiguí per Conca.  Disfrutàrem de dia a Gascueña. Allí va ser on el meu xic em preguntà si volíem que ens casàrem. Em vaig emocionar. Sols se'm va ocórrer dir-li que m'ho havia de pensar. Em fa il·lusió però sempre m'he vist fadrina i lliure. Ell es va quedar despagat davant la meua gelada reacció. Pense que este més li contestaré, encara que necessite el meu temps i la boda la celebraríem l'any que ve.
Hi ha gent en la comarca que no està contenta, com Huguet, l'antic alcalde de Quartell. S'enfronta a un juí. Recorde quan caminava pel poble i pareixia que se li estimava  tant. Guanyava totes les eleccions. Ara el poble ha canviat. El veïnat parla amb més esperit crític de com actuava, encara que hi ha sectors que l'estima. Per cert, he vist en premsa que una xica de Quartell és ara directora d'Obres Públiques. Jo d'ella i la germana no em recorde però de la mare sí. El cronista d'Estivella diu que són d'allí però pense que l'únic que era d'allí era el pare. Es diu Ximo i treballava de psicòleg.
El qui tenen raó per a estar cabrejats són els de Faura. Malgrat tot el que fa l'associació de veïns i una associació perquè lleven les torres de la llum, no hi ha manera. L'altre dia vaig estar amb Paula. Em comentava que té unes migranyes cada vegada més fortes. No sap si està relacionat amb eixos perillosos cables però pensa d'anar-se'n a un altre lloc.   
La setmana passada vam estar en l'espectacle "2 Coplas de Más". Fou una passada. La cantant Ester té una gran veu. El narrador Garrido ho fa bé. Eixe xic el mateix fa teatre que està en la ràdio.
Estos dies no he tingut massa festa. Des que comencí a treballar el 2 de setembre, no he parat. Han contractat un nou cap. Ens està obligant a fer hores de vesprada perquè vol enllestir els expedients. Hem acabat tard i no he tingut ganes de fer-me una cerveseta. A més, he aprofitat el cap de setmana per a fer neteja. Estic amb els taulells i pintant els sostres dels lavabos i de la cuina. L'única festa que vaig tindre és la processó de Canet amb ma mare. 
El que m'ha sorprés estos dies és la fotografia de l'alcalde de Sagunt en la Diputació. Crec que és la primera vegada que el veig tan mudat. Esta moníssim amb jaqueta i corbata. Fa joc amb l'alcalde de Faura. La imatge dels dos junts sembla un passe de models.
Per cert, no vos he contat que el mes d'agost també m'ha donat per a escriure. Tinc el llibre de versos eròtics avançat. Tal vegada m'ha inspirat el meu xic. No sabeu com he sentit allí. Un dia ens atrevírem a intimar en un bosc que estava desert i amagat. Ara que ho pense en gelat, crec que vam ser massa atrevits. Ens podia haver vist algú.
Vos deixe. He d'entrar una miqueta abans al treball. Tenim una reunió extraordinària amb el nou director, Vol planificar el projecte d'accions per a este trimestre i ens ha preparat una xarrada per a explicar-ho. La meua companya Raquel també ha de realitzar una exposició. Besets.