ESTIVELLA
Estivella celebra la XIX edició de la seua Marxa Solidària al Garbí
Les persones interessades en participar poden inscriure’s fins al dia 25 de setembre
MAITE PLAZAS - 13/09/2019
Eixida de la Marxa Solidària de Muntanya al Garbí a l?edició de 2018. / EPDA
Eixida de la Marxa Solidària de Muntanya al Garbí a l?edició de 2018. / EPDA
La muntanya del Garbí, una meravella de la natura enclavada al Parc Natural de la Serra Calderona, s'ha convertit en els últims temps en un reclam ideal per als amants del senderisme.
Si a aquesta beneficiosa activitat esportiva, practicada en un paratge de gran valor ambiental, se li suma la possibilitat de ser solidària, el resultat no pot ser més que positiu.
Eixos són els ingredients que l'Associació de Muntanya l'Albarda porta combinant durant quasi vint anys. El resultat, la Marxa Solidària de Muntanya al Garbí, un event esportiu no competitiu que pretén fomentar el senderisme, donar a conéixer aquesta zona del Camp de Morvedre i congregar a famílies i amics al voltant de la natura.
La prova, que enguany celebra la seua XIX edició, tindrà lloc el diumenge 29 de setembre a partir de les 8.00 hores i començarà a l'escola, junt al Poliesportiu Municipal d'Estivella. L'arribada, per altra banda, estarà situada al carrer de l'Horta.
Caràcter Solidari
Les persones que desitgen involucrar-se en aquesta marxa no paguen quota d'inscripció, sinó que es comprometen a fer una donació d'almenys tres tipus de productes (un kilogram de pasta, un d'arròs, un de llegums, un de tomata triturada, un litre de llet o llaunes) que es lliuraran al Centre Solidari d'Aliments de Sagunt.
Els participants recorreran 15 kilòmetres a peu a través d'una senda senyalitzada en tot moment mitjançant cintes de colors i fletxes pintades a terra.
Al camí hi haurà, a més a més, dos avituallaments d'aigua i sòlids, i un altre en acabar la prova. En concret, a la meta els senderistes disposaran de beguda isotònica i de les famoses 'orelletes' d'Estivella.
Inscripcions
Per a inscriure's a la Marxa Solidària només cal omplir un formulari a la pàgina web de l'event (es pot trobar fàciment a Google cercant 'Marxa al Garbí 2019') i fer un ingrés de 10 euros, que es tornaran a cada persona que arreplegue el seu dorsal el dia de la prova, mostrant el DNI i la còpia de l'ingrés.
Qui vullga també té l'opció de donar eixos diners al Centre Solidari d'Aliments de Sagunt, per contribuir encara més amb la causa solidària.
El període ja està obert i la data límit per a inscriure's és el 25 de setembre, malgrat que es pot tancar abans si s'arriba a les 500 persones registrades. El mateix dia de la marxa no s'admet cap registre.
En tractar-se d'una marxa no competitiva, sense temps límit ni guanyadors, tot el món pot participar; des de veterans fins a menors d'edat, estos últims acompanyats per les persones responsables.
L'únic requisit és gaudir del recorregut, haver fet l'aportació que anirà destinada a l'ONG i, per suposat, respectar el medi ambient per no embrutar-lo ni degradar-lo.
Quant al perfil de la muntanya, l'altura màxima seran els 580 metres que aproximadament té la muntanya del Garbí.
El president de l'Associació de Muntanya l'Albarda, Javi Oliver, anima als veïns d'Estivella i de tota la comarca a involucrar-se en aquest esdeveniment. Fins ara hi ha dos centenars de persones inscrites, però ell assegura que altres edicions s'ha arribat a la fita de 800 senderistes. Encara queda temps per animar-se.
Malgrat que els participants no reben en acabar cap premi o obsequi commemoratiu, sembla clar que el millor premi per als senderistes és la sensació d'haver ajudat d'alguna manera a les persones que més ho necessiten.-