CULTURA
El Centre Cultural Mario Monreal serà l'escenari per al mestratge de la pianista Elza Kolodin
El concert que tindrà lloc dijous, 19 de setembre, a les 20 hores forma part del programa en commemoració de les 20 edicions del Concurs Internacional de Piano de València Premi Iturbi de la Diputació de València
REDACCIÓ - 17/09/2019
Elza Kolodin. EPDA
Elza Kolodin. EPDA
El Centre Cultural Mario Monreal acollirà dijous, 19 de setembre, a les 20 hores el concert de la pianista polonesa Elza Kolodin amb motiu de la celebració de les 20 edicions del Concurs Internacional de Piano de València Premi Iturbi, organitzat per la Diputació de València. El concert, que forma part de la programació de tardor del departament de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, serà d'entrada lliure fins completar l'aforament de la sala.
La reconeguda pianista Elza Kolodin interpretarà un concert a piano amb peces de Fryderyk Chopin com ara la Balada núm. 3 en la bemoll major, op.47 o la Balada núm. 4 en fa menor, op. 52, així com 14 Valsos (op. 18 en mi bemoll major, op. 64 nº 3 en la bemoll major, op. 64 nº 2 en do sostingut menor, op. 70 nº 3 en re bemoll major, op. 70 nº 2 en fa menor, op. 34 nº 3 en fa major, op. 42 en la bemoll major ,op. 69 nº 1 en la bemoll major, op. 64 nº 1 en re bemoll major, op. 70 nº 1 en sol bemoll major, op. 69 nº 2 en si menor, op. pòstuma en mi menor, op. 34 nº 2 en la menor, op. 34 nº 1 en la bemoll major)
Els estudis d'Elza Kolodin a Cracòvia, Varsòvia i París seguiren la tradició que encarnaren músics com Chopin, Paderewski i Rubinstein. La premsa internacional ha aclamat la seua interpretació apassionada, distingida per un virtuosisme brillant i una mescla personal d'energia electritzant i poesia profunda. La seua carrera com a pianista va començar a l'Escola Especial de Música de Cracòvia amb Zofia Zagajewska. Després d'obtindre una beca de la Societat Chopin, va continuar els seus estudis en l'Acadèmia de Música de Varsòvia amb Ryszard Bakst i Zbigniew Drzewiecki. Després d'emigrar, la Fundació Albert Roussel li permeté completar els seus estudis en l'École Normale de Musique de París en la classe de Thierry de Brunhoff, on es graduà amb la màxima distinció. Guanyà importants premis en els concursos Busoni i Casagrande a Itàlia o en el concurs Schumann a Zwickau. A Espanya va obtindre premis a Jaén, Maria Canals a Barcelona, Reina Sofia a Madrid i Premi Iturbi a València, concursos on també va ser premiada com a millor intèrpret de música espanyola. Els seus concerts i recitals l'han portada a importants sales d'Europa, el Japó i els Estats Units.