9 D'OCTUBRE
València celebra el 9 d'Octubre
La portaveu del PP, María José Català, portarà la Reial Senyera
REDACCIÓ - 09/10/2019
Recorregut de la processó cívica. EPDA
Recorregut de la processó cívica. EPDA
L'Ajuntament de València, amb motiu del 9 d'Octubre, ha organitzat, un any més, una programació "plural per homenatjar la Senyera i reafirmar-nos com a valencianes i valencians", tal com ha recordat el regidor de Cultura Festiva. Aixi mateix, treballa per facilitar l'accés als diferents actes així com la mobilitat de la ciutadania, en general. De fet, el Centre de Gestió de Trànsit (CGT) ha informat de la regulació de les vies que comptaran amb major afluència de públic arran, per exemple, el XL Festival de Pirotècnia València, la processó cívica, o l'entrada de Moros i Cristians. La portaveu del PP, María José Catalá, serà l'encarregada de portar la reial senyera durant la processó.

L'agenda festiva del Nou d'Octubre s'iniciarà a la mitjanit (0:00 hores del dia 9): els jardins del Túria acolliran el XL Festival de Pirotècnia València, en el tram entre el Pont del Real i el Pont d'Aragó; i amb motiu d'este acte, el CGT ha informat que es tancarà al trànsit l'Albereda entre Pla del Real i la plaça Saragossa, la Ciutadella, l'avinguda d'Aragó i els ponts del Real i el d'Aragó per albergar el Castell de Focs Artificials. A més, la parada de metro de l'Albereda es mantindrà tancada a partir de les 23:00h.

Pel que fa als actes del Dia de la Comunitat Valenciana, dimecres dia 9, estos començaran amb la recepció de la corporació, autoritats i persones invitades (11:30 hores), la lectura del decret d'Alcaldia i l'entrega de la Senyera a l'Arxiu Municipal (11:45 hores).

A partir de les 12 hores del migdia, se celebrarà la processó cívica i l'ofrena floral a Jaume I, per l'itinerari habitual: plaça de l'Ajuntament, carrer de Sant Vicent, plaça de la Reina, carrer de la Pau fins a la plaça d'Alfons el Magnànim (on hi haurà l'ofrena de corones de flor davant de l'estàtua del rei Jaume I al Parterre), Pintor Sorolla, carrer de les Barques i plaça de l'Ajuntament, on, en acabar la processó cívica, la pirotècnia Zarzoso d'Altura dispararà una mascletà terrestre.

A la vesprada, se celebrarà les entrades de Moros i Cristians de 17:00 a 22:00h pel carrer de la Pau, Sant Vicent, plaça de l'Ajuntament i Marquès de Sotelo. En este cas, segons indica la Policia Local de València, el tall al trànsit des de Plaça Tetuan i per les vies del recorregut podrien iniciar-se a partir de les 15:00h.

La programació festiva del 9 d'Octubre conclourà divendres dia 11, amb el concert extraordinari de la Banda Municipal de València, dirigida per Rafael Sanz Espert, a l'Espai Rambleta (a les 19.30 hores).

D'altra banda, pel que fa a l'afecció al trànsit urbà, cal assenyalar les diverses manifestacions, convocades des de les 18:00 i fins a les 21: 30 hores, que es desenvoluparan el dia 9 des de la plaça de Sant Agustí, Xàtiva, Colón, Porta de la Mar i una acabarà en Palau de Justícia i plaça d'Alfons el Magnànim, mentre que altres seguiran per l'avinguda de Navarro Reverter fins Plaça Amèrica.