BIRRAS DE AQUÍ
CATALUÑA
Francisco Adán y Albert Llueca
REDACCIÓN - 28/10/2019
Francisco Adán y Albert Llueca
Francisco Adán y Albert Llueca
ALBERT LLUECA
Catalunya, triomfant, tornarà a ser rica i plena! Endarrere aquesta gent tan ufana i tan superba! Bon cop de falç! Bon cop de falç, defensors de la terra! Bon cop de falç! Ara és hora, segadors! Ara és hora d'estar alerta! Per quan vingui un altre juny (octubre) esmolem ben bé les eines! Que tremoli l'enemic en veient la nostra ensenya: com fem caure espigues d'or, quan convé seguem cadenes!
Aquest és l'himne del Principat de Catalunya. L'himne té les característiques d'una crida en defensa de la llibertat de la terra. Recull els fets esdevinguts durant l'anomenat Corpus de sang, una revolta protagonitzada per al voltant d'un miler de segadors el 7 de juny de 1640, dia de Corpus Christi.
Des de ben lluny el poble català ha lluitat contra els opressors de la seua terra.
En aquesta tibant situació, el 7 de juny de 1640, dia del Corpus Christi, un petit incident al carrer Ample de Barcelona entre un grup de segadors, treballadors temporers i alguns barcelonins, en el qual un segador va quedar malferit, va precipitar la revolta coneguda com el Corpus de Sang. Els alçats es van apoderar de la ciutat durant tres dies. Els segadors no sols es movien per la seva fúria contra les exigències del govern real (central - Madrid) sinó també contra el règim senyorial català (dreta), ja que, des del primer moment, els rebels havien atacat als ciutadans rics i a les seues propietats.
Però que serà dels catalans i catalanes? Els que elles vullguen. No poden vindre des de Madrid a dir que és el millor o pitjor per a la seua casa. L'altre dia ho parlàvem com pot ser que Pablo Casado, PP, és reunisca amb Sánchez per parlar de Catalunya quan el seu partit no és representatiu al Parlament? Perquè no és reuneix amb Rufián?
El que ha quedat clar és que després de l'1 d'Octubre cal seguir reivindicant el dret a decidir i que una consulta sobre la independència hauria de ser possible en el marc de l'actual Constitució espanyola. I, per cert, ací a València continuem ofrenant noves glories a Espanya, però hem de ser clars necessitem #AgendaValenciana, #FinançamentJust, #TracteJust i respecte al #GovernDelBotanic, governe qui governe.
FRANCISCO ADÁN
En Cataluña han decidido un grupo de personas apoyada por el poder que representa al Estado, el orden constitucional y, por tanto, la legalidad, que la sentencia del Supremo sobre los sediciosos es injusta. Y ya. Punto pelota.
Casi quinientas hojas de sentencia, un juicio retransmitido en directo y en vivo en todas sus sesiones y con periodistas de todos los colores, es declarado de oficio por la "opinión" independentista como injusto.
Pero no sólo los independentistas están detrás, la izquierda, como de costumbre, me refiero a la comunista y podemita, o sea a IU y a Podemos, o sea, Podemos – desde que Garzón vendió su alma a Pablo Iglesias- opina que es "excesiva". Y ya está.
Como nos movemos por hashtags, banderas de países imaginarios y por mensajes prefabricados, tenemos una legión de personas opinando sin tener base alguna sobre el tema en concreto.
El caso es que Cataluña y sobre todo, sus capitales de provincia, han vivido una semana de violencia, coacciones, desórdenes, agresiones, vejaciones y saqueo que se ha intentado controlar por una policía que iba a medio gas, una porque al Gobierno central creía no rentable electoralmente sacar "artillería pesada" para controlar los disturbios y la autonómica controlada por un esquizofrénico gobierno que alentaba y castigaba a los insurgentes.
Pero lo peor de todo ha sido tener que entrar en el debate de quienes han tenido más heridos y han sido más bestias, si los insurgentes o la policía, como si me importara tres pimientos los heridos de los insurgentes.  Aquí, lo realmente importante es analizar el fondo del asunto y este es el adoctrinamiento ideológico, racista, xenófobo, falsificador al que se ha sometido a jóvenes en los colegios e institutos durante décadas sin que el Gobierno central hiciera nada. En Cataluña ha dado como resultado varias generaciones de personas que afirman que Cataluña es una nación invadida y que el castellano es una lengua invasora. En Valencia, como bajemos la guardia, pasará lo mismo.