PORT DE SAGUNT
L'Associació de Patrimoni Industrial del Port Sagunt ofereix la conferència 'La dona a la Ciutat Factoria'
Set dones van contar les seues experiències i anècdotes relacionades amb la siderúrgia en la xarrada que va tindre lloc ahir
REDACCIÓ - 14/11/2019
Participants de la conferència ?La dona a la Ciutat Factoria? amb representants de l
Participants de la conferència ?La dona a la Ciutat Factoria? amb representants de l"Ajuntament de Sagunt. EPDA
L'Associació de Patrimoni Industrial del Port Sagunt (APIPS) va oferir ahir, dimecres 13 novembre, la conferència 'La dona a la Ciutat Factoria', en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt. El saló d'actes del Centre Cívic Antic Sanatori va acollir a les 19.00 hores esta xarrada que va ser tot un èxit, ja que abans de començar ja s'havia superat l'aforament. 
La conferència era un homenatge a les dones del Port de Sagunt relacionades amb la siderúrgia. Va consistir en una exposición de vivències personals i de la trajectòria professional relacionada amb la siderúrgia de distintes persones, com Teresa Sala, Fina Chover, Ana Ponce, Rosa Graells, Teresa Mulet, Mª Teresa Marco i Ángeles Ortiz. Totes elles amb diferents professions, com mestra, perruquera, mestressa de casa, secretària, etc., que van compartir amb el públic algunes de les seues experiències i anècdotes i es van passar diapositives i vídeos de l'època.
A l'acte va assistir l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora de Cultura, Asun Moll; el regidor de Patrimoni Municipal, Javier Timón; la regidora de Cooperació i Universitat Popular, Maria Josep Soriano; el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona; i el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro.
Esta conferència forma part del 1r cicle de conferències 2019, que va començar al gener i esta és la huitena conferència que s'ha oferit en el que va d'any. La següent, que tancarà este primer cicle, serà l'11 de desembre amb 'Orígens i desenvolupament del futbol al Port de Sagunt', oferida per Fernando Sánchez Cerezuela, editor d'un llibre sobre este assumpte publicat recentment.