MUSEROS
Museros inicia les activitats de la Campanya per a l'eliminació de la Violència contra les Dones pel 25-N
La Regidoria de Polítiques de Gènere i Polítiques Inclusives ha organitzat dues setmanes d’activitats per conscienciar al municipi de la importància d’erradicar la violència masclista
REDACCIÓ - 18/11/2019
Les activitats comencen dilluns 18 de novembre. EPDA
Les activitats comencen dilluns 18 de novembre. EPDA
L'Ajuntament de Museros inicia la Campanya per a l'eliminació de la violència contra les dones amb l'objectiu de conscienciar als joves i les persones adultes de la importància d'erradicar la violència masclista, una lacra a la societat actual. Dins de la campanya hi han activitats com un taller de lectura guiada per empoderar a la dona des de la lectura, curs de defensa personal femenina o cine fòrum, entre d'altres. 
La regidora de Polítiques de Gènere i Polítiques Inclusives, Némesis Cardona, explica que per a eradicar la violència masclista és necessari reeducar a la població perquè es una xacra social i una de les cares més cruels de la societat sexista, per això campanyes com aquesta són necessàries que s'impulsen des de l'administració per conscienciar i lluitar conjuntament, a més després de la negació de la violència masclista per nou partits polítics és més important arribar a la gent jove amb una educació feminista.
 Les activitats comencen dilluns, 18 de novembre, amb la xarrada Presentació d'autores per donar a conéixer l'existència i importància de dones tant al món de la literatura com altres camps. Segueix amb un taller de lectura guiada, en aquest cas del Conte de la serventa per empoderar a la dona mitjançant la lectura i analitzar amb una mirada crítica i de gènere l'opressió que el sistema heteropatriarcal exerceix sobre les dones.  
 També formen part d'aquesta campanya un taller de defensa personal per formar a les dones en tècniques d'autodefensa davant la violència de gènere, agressió sexual o inseguretat ciutadana; o una biblioteca humana on una dona supervivent narrarà la seua experiència en primera persona, així com projecció de curtmetratges, lectura del manifest pel Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones, o taller d'igualtat i prevenció tant per a la població adulta com juvenil. La campanya acabarà amb una màster classe de zumba solidària on es dirà: No a la violència de gènere.