SAGUNT
La Policia Local de Sagunt col·labora amb la DGT en la campanya de conscienciació sobre control de drogues i alcohol
Els controls sobre este factor de risc causant de quasi un terç dels accidents mortals s'intensificaran fins al 15 de desembre
REDACCIÓ - 10/12/2019
Control policial. EPDA
Control policial. EPDA
Com és habitual en els últims anys per estes dates, la Direcció General de Trànsit posa en marxa una campanya de conscienciació sobre el risc que suposa el consum de substàncies psicoactives per a la conducció, en una època de l'any en què el consum d'alcohol i d'altres drogues augmenta a causa dels menjars i sopars nadalencs. Des d'ahir, 9 de desembre, i fins al divendres 15, agents de la Policia Local de Sagunt, així com pertanyents a l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, intensificaran els controls sobre este factor de risc que causa quasi un terç dels accidents mortals. L'alcohol i les altres drogues no sols estan relacionats amb una major accidentalitat, sinó que també suposen una major mortalitat i lesions més severes.
A causa de la preocupació que a la Unió Europea es té sobre els efectes d'estes substàncies psicoactives en la conducció, esta campanya es desenvolupa de manera simultània en diversos països europeus a través de l'Organització Internacional de Policies de Trànsit.
Durant el període de la campanya nadalenca s'establiran diferents punts de control en tot tipus de carreteres i vies urbanes a qualsevol hora del dia, on es realitzaran, segons estimacions de la DGT, més de 20.000 proves diàries d'alcoholèmia i drogues a conductors i conductores que hi circulen.
Amb l'objectiu que la campanya es generalitze, Trànsit ha convidat els ajuntaments de més de 25.000 habitants perquè se sumen a la campanya, amb l'establiment de controls en els seus respectius nuclis urbans. Entre els quals es troba el nostre municipi, que a més de col·laborar anualment a través d'un conveni específic amb la DGT, se suma també a este tipus de campanyes en pro de la seguretat viària. En l'última campanya van participar 346 ajuntaments i es van realitzar més de 50.000 proves d'alcohol i drogues.
Durant el cap de setmana passat la Policia Local de Sagunt, a través de controls específics, va detectar diversos conductors davall els efectes de drogues o l'alcohol, per la qual cosa va tramitar cinc denúncies d'alcoholèmia, tres per drogues en la conducció, una acta d'intervenció per tinença de cocaïna, així com un detingut per sobrepassar la taxa d'alcohol establida per la llei.
La regidora de Policia Local, Natalia Antonino, indica que des del departament «convide la ciutadania perquè gaudisca d'estes festes nadalenques amb responsabilitat i li aconselle la utilització del transport públic, ja que és segur i de qualitat». Amb este tipus de col·laboracions amb la DGT, Antonino assegura que «tractem de minimitzar els riscos i les conseqüències derivades d'actuacions i situacions que puguen suposar un risc per a la seguretat viària».