SAGUNT
Festes i Federació de Penyes de Sagunt organitzen un any més la celebració de Cap d'any
La plaça Major de Sagunt acollirà la festa que comptarà amb focs artificials i l'actuació de l'Orquestra Gaudí
REDACCIÓ - 10/12/2019
Presentació del cartell de la celebració. EPDA
Presentació del cartell de la celebració. EPDA
La regidoria de Festes i la Federació de Penyes de Sagunt organitzen un any més la celebració de Cap d'any. El lloc triat torna a ser la plaça Major de Sagunt en la qual tindran lloc el raïm i l'orquestra, i el castell de focs artificials es desplaça a la plaça Cronista Chabret per motius de seguretat.
La nit estarà amenitzada per l'Orquestra Gaudí, que ja va actuar en la plaça en 2016, i per a facilitar la mobilitat entre la ciutadania de Sagunt i del Port de Sagunt es podran a disposició autobusos d'AVSA des de les 23.30 fins a les 4.30 hores, amb una freqüència de pas de 30 minuts aproximadament.
Este matí s'ha presentat el cartell i l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha agraït a la Federació de Penyes de Sagunt «la seua participació en l'organització de Cap d'any, ja que animen a la societat civil al fet que participe i ho difonga, i, per descomptat, a Festes». De la ubicació, Moreno ha destacat que es realitze «davant el rellotge de Santa Maria, el més representatiu del nucli històric, amb la idea de posar en valor el nostre patrimoni, ja que tenim una plaça Major única».
La regidora de Festes, Asun Moll, ha assegurat que des del departament es pretén «crear un ambient familiar on la gent no haja d'agafar el cotxe per a desplaçar-se gràcies al servici d'autobusos Sagunt-Port, que la gent gaudisca en companyia i en família en la línia d'anys anteriors».
El president de la Federació de Penyes de Sagunt, Ricardo Meliá, ha mostrat el seu agraïment després de quatre anys d'organització d'esta festa, ja que «nosaltres vam ser els qui motivàrem a l'Ajuntament per a fer esta festa en la plaça Major i que fóra oberta per a tothom, a més de gratis, una cosa fonamental en estos temps». A més, Meliá ha destacat la diversitat entre els qui assistixen a esta festa, «ací s'ajunten persones amb vestit de gala i unes altres en batí, o gent que s'està sola a casa i que pot baixar a la plaça a prendre's el raïm amb els seus veïns».
Finalment, l'alcalde ha destacat que esta és «una forma magnífica de fer poble, va en la línia que la gent parle, que s'ho passe bé i que entenga la convivència ciutadana d'esta forma. Animem a la gent al fet que participe i al fet que gaudisca de la festa de manera cívica».