SAGUNT
Aplega una nova edició del FolkaSagunt
El concert serà el 21 de desembre al Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt
REDACCIÓ - 11/12/2019
El grup Xe-ranga. EPDA
El grup Xe-ranga. EPDA
El pròxim dia 21 de desembre a partir de les 19:30 tindrà lloc al Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt una nova edició del FolkaSagunt 2019 titolat "Soroll i festa". El primer FolkaSagunt començà el 2011 i el seu objectiu és promoure la música folk i tradicional de les nostres terres d'origen. 
El grup saguntí Germans Caballer i Amics, com a amfitrió, prepara una actuació única amb un fil conductor que fa que cada any siga una edició especial. Cada 2 anys, des de fa 5, puja a l'escenari com a convidat un grup valencià. Enguany el convidat serà La Xe-ranga, una nova formació que té per objectiu normalitzar l'ús de la dolçaina junt a altres instruments, sempre buscant noves sonoritats i apostant per una qualitat musical. Per tal de fer festa amb diversió fan tot tipus de repertori. A més del propi i tradicional de la dolçaina, beuen d'altres fonts com les bandes de música, les xarangues navarreses, les big-bands... i fins i tot el rock i pop més actual. 
El FolkaSagunt està organitzat per l'associació "Amics de la Música Tradicional. Dolçainers de Sagunt" i l'Ajuntament de Sagunt. L'acte està inclòs en la programació cultural de l'Ajuntament de Sagunt i va ser ajornat per coincidència amb les últimes eleccions generals. La entrada es de 7 euros.