L'ELIANA
L'Ajuntament de l'Eliana aprova el Pressupost del 2020
El consistori invertirà mig milió d'euros més en la millora dels serveis urbans i manté uns comptes plenament sanejats amb els impostos congelats
REDACCIÓ - 11/12/2019
L
L"alcalde amb el pressupost en la mà. / EPDA

L'Ajuntament de l'Eliana ha aprovat aquest matí el pressupost de l'entitat per a l'any 2020 amb els vots a favor del PSOE, l'abstenció de Ciutadans i el vot en contra de Compromís i PP.

D'aquesta forma el document pressupostari preveu un superàvit inicial de prop d'un milió i mig d'euros amb uns ingressos de 16.201.825,07, els més alts de la seua història, i unes despeses de 14.711.853,31 euros. Uns comptes plenament sanejats que es mantenen, un any més, sense augmentar els impostos als ciutadans.

Respecte a les despeses, destaca d'una banda l'amortització de la Planta Desnitrificadora que ascendirà a 324.354,18 euros costejat íntegrament amb els recursos municipals. En aquest sentit, en aquest exercici s'alliberarà el Fons de Contingència que estava destinat als possibles riscos derivats de les negociacions relatives a la planta.

D'altra banda, l'augment de la despesa en el Capítol I de personal respon a la creació de quatre noves places d'ocupació pública en el consistori per a aquest 2020 marcada per llei: d'Intendent de la Policia Local, arxiver/a municipal i de tècnics/as de Biblioteca i Medi Ambient.

Així mateix, es perpetua l'increment progressiu de despeses en l'àrea de serveis públics bàsics amb mig milió d'euros més, situant-se per damunt de la mitjana de la comarca de Camp de Túria. Això es traduirà en una millora en la prestació de la neteja i manteniment de la via pública, recollida de residus i poda o la conservació de l'enllumenat.

Finalment, es mantindrà en l'any vinent la despesa de més de 4 milions d'euros en benestar comunitari: polítiques socials, foment de l'esport, hàbits saludables, formació i ocupació, pedra angular del govern local.

L'alcalde, Salva Torrent, ha recordat que "ens trobem davant un escenari de Deute 0 i tresoreria molt sanejada que ens permet veure el futur amb molta esperança". Tot això, malgrat els estrictes condicionants que imposa la Llei 2/2012 d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera (LOEPSF) que escanya a les administracions locals sanejades: "la llei Montoro ens continua limitant la nostra acció de govern, en impedir-nos invertir els quasi 20 milions d'euros que tenim de romanent de tresoreria a millorar la vida dels veïns i veïnes del municipi", ha declarat el primer edil.