XIRIVELLA
Xirivella rep el nadal amb un gran esdeveniment entorn del mercat municipal
Els comerciants locals i l'Ajuntament conjuminen esforços en una jornada d'activitat lúdica i festiva
REDACCIÓ - 11/12/2019
Fireta de Nadal i Tapes al Mercat. EPDA
Fireta de Nadal i Tapes al Mercat. EPDA

Xirivella donarà aquest divendres el tret d'eixida al Nadal amb una encesa de "L'Arbre dels Desitjos" al més pur estil nova i orqués. Serà a les 19 hores en la Plaça de la Concòrdia, amb xocolatada col·lectiva i nadales a càrrec de les corals La Llum i Andarella.

Però la gran benvinguda al Nadal es viurà l'endemà, dissabte 14 de desembre, amb un gran esdeveniment centrat en el Mercat Municipal. Per primera vegada, els comerciants locals i els llocs del Mercat sincronitzen els seus esforços amb l'Ajuntament per a organitzar una jornada lúdica i festiva oberta a tots els públics.

Sota el lema genèric 'ObrimXirivella per Nadal', el municipi inaugurarà la seua campanya nadalenca i obrirà literalment l'entorn del Mercat Municipal per a rebre a la ciutadania amb els braços oberts. Serà una jornada inoblidable enfocada a activar la vida comercial i festiva de la localitat.

Amb motiu de la Fireta de Nadal i Tapes al Mercat, s'han organitzat al matí, d'11 a 14 hores, en la Plaça del Mercat, diverses activitats per a totes les edats i condicions. Es realitzaren els tallers de creació artística, 'Decora el Nadal', i una divertida ludoteca familiar, dinamitzada per Associació ACME. A més, les xiquetes i xiquetstindran a la seuadisposició la Bústia Real i l'Oficina Postal per a enviar elsseusdesitjos a Les Seues Majestats els Reis Mags d'Orient i al Pare Noel, que podran plasmar en el taller de cartesreals. Les activitats infantils en les carpes de comerços i associacions, i les danses de Nadal, a càrrec de grupÀnima i Poble, completen la programació matutina.

A la vesprada, també en la Plaça del mercat, de 18 a 22 hores, continuarà el Taller de cartes a SS. MM. Reis Mags, amb la presència i ajuda del Patge Real. Aixímateix, el públic podrà donar forma als seus records en el Photocall Nadalenc i gaudirà de diverses activitats infantils, d'altres les de sensibilització mediambiental, en les carpes de comerços i associacions. Les sorpreses més esperades seran la gran Cercavila Nadalenca, amb animació musical, i el canó de neu, amb el qual xiquetes, xiquets i majors, es meravellaran de veure Xirivella nevada.

Dins del Mercat, de 19 a 22 hores, hi haurà temps i espai per a degustar les delicatesende la present edició dels Tapes al Mercat. Mentre els comerços de Xirivella exhibiran la seua oferta nadalenca en l'exterior, les parades del Mercat sorprendran amb tapes de degustació dels productes locals i de proximitat. I perquè totes i tots puguen viure la vesprada amb tranquil·litat, hi haurà servei deLudoteca.

Segons ha explicat la regidora de Comerç de l'Ajuntament de Xirivella, Isabel Torres, "el comerç local és font de riquesa i creació d'ocupació a Xirivella. Des de la regidoria volem impulsar activitats que promoguen el comerç just i que repercutisquen en benefici en la localitat".

Per totaixò, des de l'àrea de Comerç, Torres anima a la ciutadania a "acudir a la Fireta de Nadal, passar una bona estona i conéixer de primera mà als nostres comerciants".