CATARROJA
El CEIP Joan XXIII de Catarroja renovarà les seues instal·lacions abans de final de l'estiu de 2020
El centre, presentava, des de fa uns mesos un gran problema de goteres a causa d'una mala instal·lació de l'aïllament
REDACCIÓN - 19/12/2019
Jesus Monzo i director general infraestructures educatives.- EPDA
Jesus Monzo i director general infraestructures educatives.- EPDA

La renovació de les instal·lacions del CEIP Joan XXIII serà una realitat abans de l'estiu de 2020. L'Ajuntament de Catarroja ha treballat intensament al costat de la Conselleria d'Educació perquè el centre, inaugurat fa 10 anys, puga tindre les millores necessàries per a poder corregir els problemes causats per una "dubtosa" elecció dels materials en la seua construcció.

El centre, presentava, des de fa uns mesos un gran problema de goteres a causa d'una mala instal·lació de l'aïllament i dels canalons de desaiguat, segons informes dels tècnics municipals. Aquesta situació causava incomoditats per al correcte funcionament del centre que es traduïen en goteres i quebrament de les plaques d'algeps del sostre. Una situació que no podia continuar i que va ser agreujada amb la recent DANA que va descarregar una gran quantitat de pluja en el municipi.

De fet, aquest va ser el detonant perquè des de Conselleria, que ja havia inclòs la reforma del centre en el Pla Edificant 2021, facilitara els mitjans a l'Ajuntament per a poder agilitar els tràmits i poder començar les obres en breu. En concret, l'alcalde, Jesús Monzó, al costat de José Antonio Cuberos, van mantindre reunions amb el director general d'infraestructures educatives, Víctor García, per a comunicar-li les necessitats del centre, que van ser avaluades pels tècnics de la conselleria els qui van visitar el centre durant l'última DANA.

Una vegada aconseguida la fórmula legal per a poder començar les obres, l'Ajuntament s'ha posat a la faena i ja ha seleccionat entre les tres ofertes sol·licitades, l'estudi de l'obra, que ha sigut avalat pels arquitectes municipals. El següent pas serà ara l'adjudicació del projecte d'obra i l'execució d'aquesta, que tindrà lloc a mitjan mes de març.

Una vegada presentats els tràmits legals per a la realització de les obres, que ascendiran a 200.000 euros, es donarà començament a les mateixes sense interferir en la vida diària del centre, que podrà realitzar les seues classes sense que existisca cap perjudici per als seus usuaris.

L'obra inclou una renovació de les cobertes de l'edifici principal i del gimnàs, per a evitar les filtracions d'aigua, així com els canelons i les baixants, que fins hui no complien amb el seu objectiu d'alleujar les acumulacions d'aigua rebudes en els edificis. A més, un altre dels problemes de construcció de l'edifici tenia a veure amb la pista poliesportiva, que també rebrà una renovació completa.

"Des de l'Ajuntament hem estat en permanent contacte amb l'AMPA del centre així com amb l'equip directiu, sent la seua veu en les seues reivindicacions i fent-les nostres, amb l'objectiu que les xiquetes i xiquets de Catarroja comptaren amb un centre en condicions", explica Jesús Monzó. "Era indignant que un centre nou, de uns 10 anys, presentara aqueixes deficiències, la qual cosa indica la manera d'actuar d'una època en la qual importaven més un altre tipus de coses que el fet de realitzar instal·lacions dignes per a la ciutadania", conclou Monzó.

Finalment, José Antonio Cuberos, regidor d'Educació, ha volgut "agrair a la Conselleria d'Educació el seu treball per a poder trobar una solució i que els menuts puguen tindre el col·legi que es mereixen". De la mateixa manera, ha recordat altres actuacions previstes per a aquest pròxim any 2020, com les obres que s'escometran al Vila Romana i la resolució del segon Institut d'Educació secundària de Catarroja.