POLÍTICA
Cs presenta una moció per a reprovar a Bildu en tots els municipis valencians
Fernando Giner ja va demanar que l'ajuntament de València recoltze al rei en el pròxim plenari
REDACCIÓN - 08/01/2020
Jesús Gimeno, con María Muñoz y Toni Cantó, de Ciudadanos. EPDA
Jesús Gimeno, con María Muñoz y Toni Cantó, de Ciudadanos. EPDA
Ciutadans (Cs) en la Comunitat Valenciana ha anunciat que presentarà una moció per a reprovar a Bildu en tots els municipis valencians en els quals Cs té representació. Tal com ha explicat el secretari d'Acció Institucional de Cs en la Comunitat Valenciana, Jesús Gimeno, "després que la formació basca atacara directament tant a la monarquia espanyola com a la Constitució, és imprescindible que la resta de partits condemnen de manera unànime una falta de respecte com aquesta".

Per a Gimeno, "és inconcebible que una formació es dedique a insultar des del propi Congrés dels Diputats, tant a les institucions espanyoles com a les víctimes del terrorisme d'ETA i que aquesta acció compte amb la connivència del PSOE". Per això, Cs forçarà que la resta de partits es pronuncien en els diferents consistoris, seguint la mateixa iniciativa que la formació liberal ha presentat a l'Ajuntament de València, segons anunciava el seu portaveu, Fernando Giner.

"Els partits amb representació legal en les institucions valencianes han de pronunciar-se a favor no sols de la labor que realitza la Corona, sinó també de la Constitució com a garant dels drets dels ciutadans en tot el país", ha conclòs.