MONCADA
Moncada aprova el Pla d'Igualtat amb els únics vots en contra de Vox
El document recull un total de 70 accions concretes a implementar durant els pròxims quatre anys
REDACCIÓ - 31/01/2020
Vox vota en contra del Pla d?Igualtat en el ple. / EPDA
Vox vota en contra del Pla d?Igualtat en el ple. / EPDA
El plenari de l'Ajuntament de Moncada ha aprovat el Pla Municipal d'Igualtat, un document estratègic a seguir durant els pròxims quatre anys per a aconseguir la igualtat entre dones i homes. Ho ha fet amb els vots a favor de tots el partits a excepció de Vox.
Una comissió d'elaboració, formada per representants del teixit associatiu i de tots els partits polítics excepte Vox -que va rebutjar formar part-, s'ha encarregat durant els últims tres mesos de recopilar i valorar la informació del municipi per a la redacció del diagnòstic a partir del qual s'ha concretat el pla.
El document final contempla el desenvolupament de 70 accions específiques entre 2020 i 2023 al voltant de diferents eixos com ara la violència de gènere, la conciliació, l'ocupació i la qualitat de vida, entre altres.
"Aquest pla és fruit del compromís polític per asolir la igualtat de gènere i que cap persona veja truncada la seua trajectòria vital pel seu sexe. Totes les persones han de tindre les mateixes oportunitats vitals per a desenvolupar el seu projecte de vida", ha explicat Amparo Orts, alcaldessa de Moncada.
Durant el primer any de vigència del pla, a partir de la seua aprovació al plenari, l'objectiu principal és donar-lo a conéixer a la població i realitzar activitats de formació i sensibilització a entitats, associacions i al personal de l'Ajuntament. "El compromís polític vindrà acompanyat d'un compromís econòmic amb una inversió concreta any rere any", a matissat Feli Bondia, regidora d'Igualtat. A llarg termini, la finalitat és treballar els pressupostos de forma genèrica amb perspectiva de gènere així com elaborar informes d'impacte de gènere que servisquen per avaluar les accions dutes a terme.
"La desocupació, la precarietat, les cures domèstiques tenen rostre de dona i llastren les oportunitats vitals de les dones, agreujant la situació de desigualtat. Aquest pla ens acosta a una societat més igualitària i no ens aturarem fins aconseguir-la", ha expressat l'alcaldessa.