ESPORTS
A partir de febrer arranquen els principals campionats de clubs de la temporada de pilota valenciana
Durant aquest mes també s'acaben els campionats que es disputen en els mesos d'hivern
Redacción - 01/02/2020
Partida de Pilota Valenciana
Partida de Pilota Valenciana

El mes de febrer es decideixen els campionats que estan disputant-se des del mes de novembre, el més nombrós és l'Autonòmic d'escala i corda, Trofeu AON, on estan jugant 86 equips de les tres províncies. També durant aquest mes finalitzen la Copa de Hivern de galotxa, Trofeu Hivern de Perxa, l'Autonòmic de raspall individual masculí i femení. El campionat del 4 i mig tindrà les seues finals el mes de març. En total, estan jugant més de 500 jugadors. 

Al febrer, comencen les competicions de clubs on participen més clubs i jugadors, a més de ser les competicions per equips més llargues de la temporada esportiva. El primer, serà la Lliga a Llargues i palma, Trofeu Diputació d'Alacant, on participen 69 equips representant a 33 localitats. Sella serà el club amb més equips en competició, amb sis. Dimecres que ve 12 de febrer es presentara aquesta competició en el MARC d'Alacant. 

Després començara l'Autonòmic de galotxa, Trofeu El Corte Inglés, on aquesta temporada participaran 175 equips representant a 36 localitats. Meliana serà el club amb més equips en competició, amb 17 formacions. Després començara l'Autonòmic de raspall, Trofeu Diputació de València, on participaran 101 equips representant a 36 localitats. Beniparrell serà el club amb més equips en competició, amb 9 formacions. L'última gran competició serà l'Autonòmic de frontó parelles, "Trofeu Diputació de València", que començara al mes de març, i per a la qual s'obert la convocatòria d'inscripció. La temporada passada van participar 53 equips representant a 29 localitats.

En els Jocs Esportius també estan disputant-se les fases finals de les competicions de frontó per parelles, on han participat 381 equips i galotxa, on han participat, 139 equips. La competició de raspall també està en marxa amb la participació de 417 equips, en total quasi mil equips que durant aquests mesos estan coneixent o competint algunes de les modalitats del programa de promoció escolar.