SAGUNT
Sagunt sol·licita una subvenció per a la pavimentació del camí de Sant Josep
La sol·licitud que s'ha fet a través de la Junta de Govern a la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica suposa el 60% de la licitació total de l'obra que ascendiria a 39.354 euros
REDACCIÓ - 14/02/2020
Camí de Sant Josep. EPDA
Camí de Sant Josep. EPDA

La Junta de Govern Local ha aprovatestematí sol·licitar a la Generalitat una subvenció de 23.612 euros per a pavimentar el camí rural de Sant Josep. L'import total de la licitacióascendiriaa 39.354 euros, IVA inclòs, amb el que l'Ajuntament aportarà l'import restant, 15.742 euros, que ja està inclòs en el pressupost del Consell Local Agrari.

Enestesentit, la regidora del Consell Agrari, Gloria Parra, ha declarat que «des del Consell Agrari som conscients que hi ha molts camins rurals que són susceptibles de millora. Tenim un terme municipal molt extens i, en la cerca de millores i recursos per a adequarestoscamins, hem portat hui a la Junta de Govern Local la sol·licitud d'una subvenció per a poder realitzar la pavimentació del camí de Sant Josep, que eixirà a concurs pròximament».

Estasubvenció correspon a la convocatòria de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per la qual esconcedixenajudes per a obres de condicionament de camins rurals de titularitat pública i per la qual esconcedixun import màxim del 60%.

El camí de Sant Josep es tracta d'una via intermunicipal que comunica Sagunt amb Petrés i Albalat dels Tarongers i dóna accés a parcel·les agrícola, concretament a 51 Ha en plena producció, amb el que els problemes que en reiterades ocasions els propietaris de les parcel·les confrontants han manifestatrepercutixenen l'activitat agrícola i rural del municipi.

L'obra d'asfaltat està motivada pels diferents danys causats per infraestructures, fenòmens meteorològics i trànsit de vehicles pesants que han afeblit l'estructura de la calçada, a més de per a donar continuïtat a altres trams ja condicionats i així facilitar, d'una banda, el trànsit de vehicles agrícoles i en època de recol·lecció, vehicles pesants de tonatge mitjà i, per un altre, ser el punt de connexió de turismes que es traslladen per la zona oest del terme municipal.