PAIPORTA
El Museu de la Rajoleria de Paiporta acull una conferència sobre immigració i Drets Humans
La xarrada forma part del cicle de quatre conferències sobre canvi climàtic, crisi energètica, corrents migratòries i el futur de l’alimentació que es desenvoluparan a L’Horta Sud
REDACCIÓ - 18/02/2020
Imatge corporativa. EPDA
Imatge corporativa. EPDA

El Museu de la Rajoleria de Paiporta acollirà una xarrada sobre migració i Drets Humans com a part del cicle de conferències a la comarca del Curs per a la Conscienciació i la Transformació social, organitzat per la Càtedra Tierra Ciudadana de la Universitat Politècnica de València, la Fundació Horta Sud i el Museu Comarcal de l'Horta Sud.

Paiporta ha estat un dels quatre municipis junt a Alaquàs, Quart de Poblet i Torrent triat per acollir aquest cicle, que servirà de fòrum de debat sobre qüestions d'urgència i d'actualitat social com són elcanvi climàtic, la crisi energètica, el futur de l'alimentació i la defensa dels Drets Humansen el marc de les corrents migratòries. "Des de la participació ciutadana són moltes les accions que es poden emprendre per tractar si no de solucionar, pal·liar actituds i conductes que estan destruint a poc a poc el nostre planeta i també a part de la seua població", ha expressat la regidora de Participació Ciutadana, Esther Torrijos, que ha afegit que aquest tipus de xarrades "són el marc ideal per iniciar la reflexió i extraure sinergies positives de treball que contagien cada volta més col·lectius".

Precisament la reflexió sobre la migració i els Drets Humans serà la conferència que tindrà lloc a Paiporta, al Museu de la Rajoleria el 29 d'abril, a les 19 hores. El professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València Albert Mora serà l'encarregat de conduir aquest debat, juntament amb la vicepresidenta del Consell Municipal d'Immigració de València i portaveu de la Mesa d'Entitats de Solidaritat amb els Immigrants, Rosario Polito. A més, les persones interessades podran realitzar abans de començar la xarrada una visita al Museu a partir de les 18 hores.

"Amb la greu situació d'emergència que viuen en l'actualitat milions d'immigrants, que posen en risc la seua integritat travessant el Mediterrani per passar la nostra frontera, però també molts altres que viuen en primera persona conflictes bèl·lics que posen fi a les seues vides, com a Síria, no podem girar la mirada cap altre costat. En tots aquests casos els Drets Humans s'estan vulnerant i posant seriosament en risc, per tant hem de passar a l'acció i plantejar polítiques a totes les escales, local, nacional i internacional, per a donar resposta", ha afegit la regidora.

El curs és gratuït. El formulari d'inscripció i el programa complet es poden consultar a través del següent enllaç: bit.ly/CursTransformacióSocial. Les persones que assistisquen a almenys tres de les quatre conferències que integren el curs rebran un certificat d'assistència expedit per la Càtedra Tierra Ciudadana de la Universitat Politècnica de València.