LLÍRIA
Rosalía Rosique López, guardonada amb el V Premi Grattia Maximilla a Llíria
L'Ajuntament de Llíria entrega els guardons del Dia de la Dona 2020
REDACCIÓ - 06/03/2020
Entrega del premi. EPDA
Entrega del premi. EPDA
La veïna de Llíria Rosalía Rosique López ha rebut el V Premi Grattia Maximilla que concedix anualment l'Ajuntament edetà per a reconéixer la trajectòria d'una dona en diferents àmbits de la societat. Esta edició estava dedicat al comerç.
Rosalía Rosique és una dona emprenedora que va nàixer a Barcelona i es va traslladar a la capital del Camp de Túria el 1965. Ací va obrir una merceria que posteriorment va ampliar per a la venda de roba per a bebés. Va ser així pionera en esta botiga per a dones en una època gens fàcil per a elles. 
D'esta manera, es va convertir en la cara visible de la seua botiga "Rosalía", situada a la plaça Major, i amb el seu tracte familiar va aconseguir guanyar-se l'afecte de les seues clientes i fer del seu comerç un referent a Llíria. A més, va inculcar l'estima pel comerç local a les seues filles que també treballen en l'actualitat per un comerç de proximitat viu i de qualitat.   
L'alcalde Manolo Civera i la regidora d'Igualtat, Vallivana Murgui, també han entregat en este acte els guardons dels concursos de cartells i fotografia del  8 de Març. 
En el de cartells les persones guanyadores en la modalitat A, per a participants de fins a 16 anys, han sigut Alison Mariel Mamani Maldonado, en la categoria Primera amb l'obra "Dones"; i Alejandro Izquierdo Royo, en la categoria Local, pel seu treball "El poder de ellas". En la modalitat B, per a persones majors de 16 anys, les guardonades han sigut Olaya González Navarro i Marta Merino López, en la categoria Primera i Local, respectivament, amb els treballs "Regeneració i Cicle 1" i "Frida Kahlo". 
D'altra banda, en el Concurs de Fotografia, el jurat ha reconegut el treball "Her" de María Llamas Fernández, amb el premi en la categoria Primera; i "Sofía. Jugadora d'handbol" de Ruth Barrachina Navarro, en la categoria Local.